12/09/2010

Savelkam kopā!

Jā, ir pienācis laiks, nedaudz atskatīties uz iepriekšējo sezonu. Jāatzīst, ka man liekas, ka manī bija vērojams acīm tverams progress, bet ir viens bet...Sezonas sākumā uzņemto tempu neattaisnoju turpmākajās darbībās. Par iekļūšanu izlasē uz Eiropas čempi satraucos mazāk kā par iespējamo rozīņu izbeigšanos maxima veikalos, kur nu vēl pēc Kurzems pavasara 2.dienās,arī sava ātruma saprašanas vecrīgas sprintā (pusdistanci Mārtiņš ēda manus putekļus). Sagatavoties Eiropas čempim man liedza lauka prakses, kur fiziskais darbs dienā liedza saglabāt svaigumu, tik ieguvu rozīni, pat nesākot treniņus, bet uz sprinta kvalifikāciju, biju formā, slikti sāku, jo nebiju ilgi skrējis kartēs, bet pa kāpām man patika skriet, kopā kļūdās atstāju vairāk kā 1min!!! Bet fināls no manis bija atrāvies 2 sek attālumā, tajā dienā tiešām nāca raudiens. Pa vidu nepatīkami rezultāti studentu čempī, gatavojies biju labi, sevišķi uz sprintu, bet pavērās tikai stafetē, kur pie labāku pirmo etapu veikšanas, būtu spējis ar top komandām cīnīties - nekas Spānija, lai sagaida Latviju un mani finišā – spurtā pēc medaļas. Tālāk sekoja mans gada galvenais starts, kas arī izvērtās par gada murgu, daudz nekomentēšu, biju labi gatavojies, bet sanāca vien pirmos kucēnus noslīcināt, šī neveiksme man vēl tagad dod motivāciju treniņos, jo otreiz sevi kā vārguli dienas gaismā netaisos parādīt! Kā nekā arī Aldis par mani pasmējās un piemin šo neveiksmi, gluži kā es viņa neierašanos uz klubu stafetēm dēļ kārtējās uzdzīvošanas.
Tālāk sekos dažādas nominācijas!
Gada labākie rezultāti:
1) Zviedrijas čempionāts stafetēs, 10. vieta etapā, 50sek kļūdās
2) Latvijas čempionāts sprintā, 1.vieta, - 0,36 sek!!! 30 sek kļūdās
3) Latvijas čempionāts garās distance, 2.vieta 50 sek kļūdās
4) Suunto games 1.diena, 1.vieta 50 sek kļūdās
5) Kāpas sprints 1.vieta 20 sek kļūdās

Gada sliktākie rezultāti:
1) Pasaules čempionāts sprinta kval, gandrīz viena min līdz finālam
2) Eiropas čempionats garā, atstiepu kājas, nebiju gatavs, ļoti tālu no fināla
3) Cēsu rudens, joprojām nejūtos vainīgs, bet rezultāts tāpat švakuma cienīgs
4) Pasaules studentu čempionāts sprints, +2min, murgu murgs

Gada nepatīkamākie brīži:
1) 40 sek kļūda īsi pirms finiša EČ kvalifikacijā
2) Mata Troenga pazaudēšana Zviedrijas čempī, tā iespējas būtu aizvadījis mūža reisu.
3) Aptumšums galvā un ieskriešana farstā – Gristwoda pazaudēšana kā sekas
4) Smieklīgais atgadījums Lieldienu sprintā
5) Paskriešana garām kp un līdz ar to Sirmais atkal netika apskriets finišā, bija jāsaliek pirmā vijole finišē (0-3, bet 2 reizes no tām nepaveicās, tikai 1 reizi zaudēju tīri)

Gada forma:
1) Kāpas 2.diena, vienkārši lidoju, nejutu nogurumu distances sākumā
2) Zviedrijas čempionāts stafetē, juto ideāli, bija sajūta, ka skrienu treniņu, tapēc beigās arī vnk aizskrēju prom no pārējiem
3) Latvijas čempionāts garajā, pirmo daļu skrēju ar lielu rezervi, jutos fantastiski priekš garās distances
4) Suunto Games 1.diena, bija ok
5) Kurzems pavasaris 2.diena, ieguvu vienādu rezultātu ar mūsu nu jau maratona dievu (iepriekš pusmaratona dievs)
6) Latvijas čempis sprintā, jutos slikti, bet spēju sevi izspiest kā citronu.

2 komentāri:

  1. Ka tava sprinta skiedra sadzivo ar garo distanci-vai nu vai nu!vai Bolts var gut panaakumus Maratonaa? Tava skiedra ir samulsusi,jo esi parasts talants!Un nevis no citas planetas! Domaju,ka tapec ari Maartinjsh Sirmais gudri nebojaa savu shkjiedru ar garo distanci!

    AtbildētDzēst
  2. Garie gabali ir jaskrien, lai ieguutu vispaareejo izturiibu...lai es speetu visu sezonu skriet, lai es speetu gatavotis sprientiem, skriet intervaalus...tapeec no saakuma ir javac apjoms

    AtbildētDzēst