1/10/2011

Pauliņš vs Jubelis


Jā, šie ir divi uzvārdi, kas jau no V-16 grupas aizņāma pirmās divas vietas uz pjedestāla vai bija labākie no 1989. gada skrējējiem. Šie divi uzvārdi ir kļuvuši par lielāko brendu Latvijas orientēšanās sabiedrībā. Bet galvenā uzmanība ir jāvērš uz viņu savstarpējām cīņām, kas jau vairāk kā septiņu gadu laikā ir bijušas daudz ievērojāmākas kā Alda cīņas ar pašu Karļiku, lai gan karļiks ir labāks, bet Alda zvēra instinkti vienmēr uzvar, kā mēs zinām, tad Aldis ir ļoti liels ANIMAL line piekritējs, viņa vardā arī šī produkcija nosaukta.
Tātad nedaudz iz vēsture, es uzpaldēju jau V-8 grupā, kur pirmās cīņas tika aizvadītas ar Carnikavas ekselentu, būdams vecākais gads gan V-8, gan V-10 grupā, es ar nekādu konkurenci nesastapos un mēs ar šķiedru droši gājām pāri visādiem jēfiņiem, veicot parakstus uz neiskātāmu meiteņu dažādākajām ķermeņa vietām, mēs to darījām gan distancē, gan cerību laukā (pie rezultātu dēļa), bet tad Cēsu rudenī tā kā no trešās planētas uzpeldēja Jona visslīpētākais dimants – Jubelis. Es paliku 3, bet Sarkaņu gigants un protams, labs mans čoms ieņēma 2. vietu, jāpiemin, ka uzvarēja jau sen aizmirstais Mr. Fizika jeb Purinatots. Jāatzīst, ka visu šo gadu laikā ir bijusi ļoti veselīga konkurence, jāsaka, ka bez viņa es būtu kā nepabeigta māja un viņš varētu teikt to pašu. Pēc tam līdz 16 grupai par Sarkaņu Animālu nevarēja dzirdēt tik spoži kā viņš sevi pieteica 2005. gada sezonā, kad mēs visus mīcījām kā plastalīnu, bet viņš mīcīja arī mani – Jons bija Jubi sagatavojis ekselenti, un es ķļvu arvien dusmīgāks un sāku lēnām attīstīt savu tagadējo un nākotnes ieroci – Šķiedru, jāmin, ka es viņam ieliku tikai vienā sprintā un tad tikai par špļāviena attālumu – vienu sekundi. Bet tad melns kaķis pārskrēja pār ceļu un Jubinātors lauza kāju un atdeva popkornu man, nespēdams izmantot viņa prombūtni Latvijas čempionāta, es tomēr sāku visus pazemot turpmākajās sacensībās, atgriežoties Jubinātoram no pirmstermiņa pensijas, viņš vairs nebija tik jaudīgs kā sezonas sākumā, bet tas bija izskaidrojamāks kā Lapsas veikums līdz Tv punktam jukolā. Šo laiku tā pa īstam tik sāku novērtēt tagad, un saprotu, ka savā laikā neesam izmantojuši mums dotās iespējas uzziedēt kā lotosa ziedam, kas galvenokārt bija siastīts ar manu individuālismu un Stafeša cilvēka statusa neapliecināšanu, bet tagad stafetes ir mans otrais galvenais enerģijas avots, iemesls kapēc citi svīst.
Tā mēs esam bijuši visu vecuma izlašu līderi – jauniešu, junioru. Ar mūsu jaudu izcīnītas daudzas uzvaras un esam vieni no lielākajiem 1989. gada grandiem pasaulē, es uzskatu, ka labākie, žēl, ka manai mammai nebija dubultais metiens, tad ar dubulto šķiedru mums jau būtu jwoc zelts. Mūsu dominance bija par pamatu daudziem notikumiem: Ivars Ziemelis sāka pīpēt, Zemgus pievērsās vieglatlētikai, Krēsliņš vispār netrenējās, jo zināja, ka nav variantu. Aldis beidzot sāka mani uzskatīt par pilnvērtīgu viņa gudrību turpinātāju, Karļiks beidzot sāka vizināt ar savu busiņu. Jons uzņēma laikus tikai mums, jo uz pārējiem nebija tolks tērēt tinti. Krītiņš sūtīja šaci, lai uzprasa mūsu rezultātus. Ieraugot mūsu uzvārdus starta protokolā, daudzi vienkārši sāka sapņot par trešās vietas iegūšanu vai jau sāka iet mājās.
Parametri: Pauliņš Augums: 191 cm, Svars: 81 kg,Šķiedra: nenormāla
Jubelis Augums: 186 cm, Svars: 79 kg, Šķiedra: kaut kāda ir
Ātrums: Esmus lābāks, īpaši uz cietā pamata, mežā vairs neeesmu daudz labāks
Orientēšanās skils: Nedaudz labāks jubim, īpāši Zviedrijā
Stabilitāte: Ir jubinātora viena no iesaukām, tātad stabilāks viņš
Agresivitāte, nekaunība: Esmu labāks, mežā nerespektēju pat vissīkāko vāveri, kur nu kādu grandu.
Izsekošanas tieksme: līdzīga, bet joprojām smieklīga, ja salīdzina ar Lapsas varējumu
Uzvarētāja gars: Līdzīgs abiem grandiem, bet atkal par labu Lapsai, sevišķi kad uzvara nāk mājās.
Orientēšanās dievi: Man tādu īpaši nav, jo tāpat jūtos labi, bet neaizgriežu galvu, ja dzirdu kko no Alda, Karļika, Vilnēna, Mārena. Jubim tādi ir vairāki: Drunka, Rudza, Ķūrēns, Pahomovs, Šadrins, Kokanka, Tambasovs.
Būtu man laiks, tad varētu uzskaitīt kurš ir bijis veiksmīgaks –cik reizes es esmu Jubi pārmācījis, cik reizes viņš mani. Ar šo rakstu gribēju tik atgādināt kāda dominace ir Latvijas orientēšanas vēsturē un likt mūsu elites vecākajiem grandiem savilkt bikšeles ciešāk un trenēties vairāk.

10 comments:

  1. Lielākie 1989. gada grandi o-pasaulē man liekas tomēr ir Tavi zviedru kluba biedri. Lai arī viens no viņiem nedaudz ir iepalicis otra ēnā, tomēr pat bez šķiedras iet uz priekšu ne lēnāk, kā latvju 1989.gada izlaiduma modeļi.

    AtbildētDzēst
  2. bļā, vecīt!
    atceroties Alūksnes un Ogres futbola spēli, šis teksts nelīmējas kopā ar redzēto, jo tajā zīmīgajā dienā tevi pa zāles virsmu izlīmēja neviens cits kā 91. gada talants Matīss

    AtbildētDzēst
  3. Zviedrijā jā, bet citos apvidos mēs spētu cīnīties.
    Ko tad viņš tur izlīmēja...ja mēs būtu mainīgās situācijās, tad es būtu izlīmējis viņu!

    AtbildētDzēst
  4. Veci, Tavus rakstus vajadzēs apkopot un iespiest tipogrāfijā:D. Nu, galvenokārt, lai Aldis un citi Tavi elki var izlasīt:D...
    Kopumā... Tas ir viņš... Es gar zemi...:D

    AtbildētDzēst
  5. Man ņirga līdz ausīm šito lasot..:)

    AtbildētDzēst
  6. ir jau bijushi veel shadi taadi interesanti duelji kaadreiz- piem. E.Lebedoks vs M.Linde, kaa arii J.Sprogis vs K.Jaudzems (zheel ka savaa zinjaa uzkara buchus vadzii... respect Tev Artuur un arii Jubim, bet skjiet ka tieshi shim jauneklim bija ljoti milziigs potenciaals orienteeshanas sportaa) Atceros kaa peedejie domineeja lielaakoties visaas sacenees. Nu gluzji kaa Paulins un Jubelis savaas vecuma grupaas :) keep training !

    AtbildētDzēst
  7. Kristaps jau nav teicis ardievas, šogad viņš grib tikt uz Franciju!

    AtbildētDzēst
  8. Ar tādu trenēšanās metodiku, kā Kristaps ASV trenējās, par Franciju un vispār par nopietnu izaugsmi var aizmirst!

    AtbildētDzēst
  9. Kristaps jau vareetu gan pakutinaat jums nervus, ja taa citiigak patreneetos :) vinjam man skjiet ir tas dabas dotais talants uz orienteeshanos, kas reti kuram ir. Jo daudzi, ka piem. Kruums,Beercis ir to izkopushi laika gaitaa.

    AtbildētDzēst
  10. Prieks, ka arī es tiku pieminēts šajā spilgtajā o-vēstures izvilkumā.. :) Bet vecīt.. es biju līks lasot.. tev tiešām kkur ir jāīsteno šitais talants.. :D

    AtbildētDzēst