2/06/2011

Jaunie talanti

Skrienot sacensībās un konkurējot ar citiem maniem konkurentiem, sanāk reizēm pievērst uzmanību jaunajiem talantiem un reizēm pasekoju līdzi viņu rezultatiem un veikumam, gadu laikā ir izveidojies savs priekšstats un redzējums attiecībā uz viņiem. Šajā rakstā pieminēšu lielākos Latvijas talantus un ar ko tad viņi izceļas un ir tik īpaši manā skatījumā.
Talants nr. 1..Raivo, kurš gan cits. Šobrīd sasniedzis jau junioru vecuma pēdējo gadu, šis vecums ir īstais, lai apjustu savu vietu un pierādīt sevi arī veču klātbūtnē. Savā vecumā izceļas ar savu kenijieša augumu, dzivniekveidīgajām trenēšanās metododēm, vienaudžu varējuma apsmiešanu, savu lielu izturību un ir viens no labākajiem garajā distancē pasaulē starp junioriem. Viņa lielākais trumpis ir viņa maniakālās spējas izskriet līdzi jebkuram un jebkādā apvidū, ko viņš uzskatāmi pierādīja jukolā. Jāmin, ka kļuvis arī daudz stabilāks orientierists, diskvalifācijas viņš ir nomainījis jau pret uzvarām elitā, apsmejot mūsu pašu lepnumu un acu raugu Lapsu Valmieras čempī ( Kūmam bija neliela mikrotrauma). Manā skatījumā 2-3 gadu laikā var kļūt par pieaugušās izlases līderi – galveno motoru, galveno iemeslu kapēc blondīnes nāks skatīties orientēšanās sportu, cilvēku kurš var ievilkt stafeti uz zeltu man un mums tik svarīgajā pasaules čempī. Šiem rezultātiem ir nepieciešami kādi 5kg svarā, lai izslēgtu traumēšanās faktu un izbeigtu citu viņu konkurentu vieglu noelpu pēc kārtējas traumas.
Kas vēl? Tamužs, jā šo čali arī nevar nepieminēt, pēdējo gadu laikā kļuvis par lielu draugu Agnesei Zeltiņai, bet tā arī tuvāk par metru viņai nav ticis, lai gan daba un orientēšanās dievi nav devuši viņam tik labus gēnus kā Raivoonkulim, bet viņa attieksme un griba kko sasniegt ir vērā ņemams faktors. Lielākais pluss šim bez 5cm divmetriniekam ir orientēšanās prasmes ko viņš izkopj pārstāvot Orbītu Zviedrijā kopā ar beliju! Būs ļoti vērā ņemams spēks ja pieliks uz ātruma, ā un iepriekš minētajiem diviem grandiem nav aizraušanās ar stipro dziru, kas manā skatījumā ir svarīgs faktors, kas netraucēs viņu izaugsmē un neiekļūtu krievu meitiešu redzeslokā. Tamužs manas acis atvēra uzvarot O-ringen pēdējā dienā, kur izcila sadarbība pašam ar savu galvu ļāva apsmiet nebūt švakos dalībniekus A grupā. Jāmin, ka savā laikā Mikusam neizdevās uzvarēt nevienu dienu O-rinegnā šajā pašā grupā.
Belijs (Kārlis Baltacis) manā skatījumā ir Piejūras lielākais talants un šobrīd ir 2/3 lielākais talants mūsu tēvzemē. Ir ķļuvis par Carnikavas pirmo numuru un lielāko pielūgsmes objektu! Savus zvēra iznstinktus pilnībā izradīja EYOC paņemot medāli, kur lika raudāt pusei Krievijas izlases meiteņu un Eiropas junioru kausā Drēzdenē, kur otrā etapā tik tālu noārdījās, ka mums bija iespēja pat uzvarēt, bet kartes neizprašana vienā vietā mani samulsināja trešā etapā...Belijam ir arī iznīcinošs skatiens, kas tikai pierādās viņa ātruma spējās, kas pie olimpiskās formas ir tuvu Raivo līmenim, bet lielākais sūdu veidotājs ir nestabilitāte un daudzās kļūdas distancē. Bet uzskatu, ka 20niekā JWOC ir jāieskrien vai arī nespēšu skatīties viņa virzienā. Šo trīs vīru savienojums ir spējīgs paņemt medāli Polijā, ja varēšu tad noteikti došos uz JWOC un uzmundrināšu viņus un došu sentēvu padomus un Aldžu arī paķeršu līdzi, lai spētu izcelt normāli banketu, ja būs 6nieks.
Ir vēl pāris vīri, kas ir perspektīvi – Zērnis, Ļubinskis, Dišlers, Ķļaviņš, Sārs. Bet par viņa spējām spēšu paskatīties tikais šīs sezonas laikā, jo lielākā māksla savas spējas izrādīt 18 – 20 grupā, ne skrenot pa ceļiem un marķējumu.
Talants ne vienmēr ir izšķirošais ceļā uz augstiem mērķiem, bet ir ļoti nepieciešams, ja kādreiz vēlamies pasaules čempī dzirdēt Latvijas valsts himnu.

7 komentāri:

  1. Jess, es beidzot arī esmu ticis slavenajā blogā!
    Mana vēsturiskā uzvara ORingena pēdējā dienā gan bija L, nevis A grupā.

    AtbildētDzēst
  2. Veci, sajaucu burtus, bet domāju L grupu, tjipa otru stiprāko!

    AtbildētDzēst
  3. Anonīms7/2/11 13:37

    Pauliņ, kādas ir Raivo "dzivniekveidīgās trenēšanās metodes"? Vari apgaismot?:)

    AtbildētDzēst
  4. Ilgi gaidīju, kad atgriezīsies interneta pasaulē, nebiju kārtīgi pasmējies par Tavu fenomenālo rakstīšanas māku! Pilnīgi piekrītu par šiem 3čaļiem un vēl dažiem, kuri būs spējīgi, kad pienāks viņu vecums junioros!

    AtbildētDzēst
  5. Tās metodes tiek balstītas uz lielu apjomu un daudzveidīgiem treniņiem, kas iekļauj arī 3 h slēpošanu vienā treniņā :D Nu sīkumos nevar stāstīt, jo ja izpildīsiet šos trikus mājās, tad var beigties ar pārtrenēšanos :D

    AtbildētDzēst
  6. Anonīms9/2/11 16:06

    Raivo vienkārši ir zvērs, kurš spēj iznīcināt gan sevi, gan pretiniekus. Viņam ir īstais raksturs, lai sasniegtu visu, ko vien OS spēj dot. Fiziskā ziņā viņam vēl var atrast pretiniekus, bet raksturā diezin vai... Lai izdodas!!!

    AtbildētDzēst
  7. Kur ir mazie monstri no v12 un v14 grupas?

    AtbildētDzēst