11/09/2011

Top - 10 notikumi aizvadītajā sezonā

Aizvadītā orientēšanās sezona ir bijusi pārbagāta ar dažādiem notikumiem, ir dzimušas jaunas zvaigznes, tiek piedzīvotas dažādas vilšanās vilšanās, bet tas tik padara šo sporta veidu tik interesantu un beibēm tīkamu. Notikumi ir bijuši ļoti daudz, bet Es atskatīšos uz 10 pārsteidzošākajiem manā vērtējumā, kas šajā sezonas laikā ir notikuši.

Brūns ielaužas Elitē – Vēl nesen šī ozona ātro kāju īpašnieka vārds (Kalvis Brūns) ne man, ne ikvienam grundzālietim pilnīgi neko neizteici, tā īsti pat neatceros kad un kur šis augumā mazais žiperis uzradās vai arī kurš viņu ievilka šajā patiešām lieliskajā sporta veidā. Nu jau ir kļuvis par tādu kā vidusproduktu starp V – E un V – A grupām, V – A grupā viņš ir vairāk kā dievs, bet V – E grupā vairāk kā iemesls, lai Cāns un Lielais pasvīstu līdz bezsamaņai. Šogad ir noskrējis visus Latvijas čempionātus, par neatlaidību, progresu un savas vīzijas pildīšanu žipers ir iekļuvis 2011.gada lielajā Pauliņa topā un ieņem godpilno desmito vietu.

Ok „Arona” ārpus trijnieka klubu stafetēs – Par pārsteigumu šajā sezonā parūpējās arī viens no bagātākajiem Latvijas klubiem Ok „Arona”, kas par spīti saviem līderiem un Lielajam nespēja kļūt par vienu no stiprākajiem klubiem Latvijā, kas daļēji ir izskaidrojams ar Lielā Guņa neiekļaušanu pirmajā komandā un ar izglītības līmeņa trūkumu apkalpojošā personālā. Ar savu „sniegumu” Aronieši ir izpelnījušies devīto vietu manā top- 10 notikumu listē.

Lapsa zaudē pirmā numura statusu Gaujienā – Pēc ne tik gaidīti sūdīgā Latvijas čempionāta mūsu Lapsa zaudē iemīto taciņu un nokļūst bezdibenī jeb zaudē pirmā numura statusu Espoon Suunta Skaļākajam un dārgākajam skrējējam Atim Dandenam. Atis pateicoties gan Timiķim, gan Varenajam Bračkam manā topā ieņem priekš Gaujienas ciema nebijuši augstu vietu jeb astoto.

Cāns atdzimst pēc piecu gadu klusēšanas – Andra MotorCāna ieguldītais darbs atmaksājās Cēsu Rudenī, kur viņš zaudēja tikai izlases dalībniekam Kivičam (Andrim Kivleniekam), bet uzvarēja tik daudz orientēšanās sporta smagsvarus, ka pat uz divām rokām tos nespēja mammai noskaitīt. Cāna atdzimšana tiek novertēts kā septītais spilgtākais notikums aizvadītajā sezonā.

Jubeļa forma gandrīz visas sezonas laikā – Jubelis Andris vienmēr ir bijis ievērojams spēks ne tikai Kusas mežos, bet arī pārējā Latvijas daļā un Pasaulē. Ar savu 2011. gada formu viņš publiku iepazīstināja Daugavas kausos, ko spēja noturēt līdz pat Septembra Latvijas čempim, kas noslēdzās ar našu bezierunu triumfu. Jubeļa forma pārsteidza ne tikai manu treneru kolektīvu, bet liekas, ka pašu Andri arī, tas tik pierāda, ka talanta dotības viņam šūpulī tika ieliktas krietni vairāk kā ikvienam citam vidusmēra Latvietim. Sarkaņu lielskungs par ilglaicīgo savas publikas un Elīnas priecēšanu tiek ierindots topa sestajā vietā.

Karļiks atklājis dzīvības eliksīru – ievērojamais Latvju karšu zīmētājs un lasītājs, kurš pirms pieciem gadiem ieguva bronzu Pasaules veterānu čempionātā šķiet ir atklājis dzīvības eliksīru vai arī vienkārši palūdzis Cānam, lai uztaisa viņam laika mašīnu, jo sezonas otro pusi Karļiks pavadīja savus oponentus pazemojot V-55 grupā, lai gan pēc pases datiem viņam būtu jāizjūt Alda konkurence V-60 grupā. Par pases datu nerespekēšanu Karļiks topā ieņem augsto piekto vietu.

Aldis atsakās no medaļas – Pieredzes un titulu bagātais Smiltenietis, Azimuta miljonu turētājs neiziet uz starta Latvijas čempionāta vidējā distancē, jo nevēlējās atņemt medaļu ne Jubim, ne brāļiem Sildiem. Alda drošsirdība tiek novērtēta ar ceturto vietu sezonas topā, kā arī ar 30 bezmaksas dinamīta pudelēm un 30 kg rozīņu.

Slazds atņem Cānam medaļu – Latvijas čempionāta laikā, Smiltenes mežos notika nepatīkams moments, kas liedza Meridiāna spīdeklim izcīnīt medaļu manos mežos. Cāns skrienot uz otro punktu uzdūrās malinieku atstātajam vāveru slazdam un savainoja savu meridiāna dārgāko kāju un ar to spēlīte bija beigusies. Bet viņa mežoņa instinkti liedza izstāties un viņš ar savu ikdienišķo smaidu veica atlikušo distances daļu. Cānam topā trešā vieta par cīņas sparu.

Lielais gandrīz piesmej pašu Krūmu – Rīgas čempionāta laikā Lielais (Kristaps OZO Ozoliņš) sasniedzis savu formas virsotni, gandrīz piesmej ilggadējo Latvijas verānā trijnieka dalībnieku Krūmu, dažas kļūdas distancē liedza gavilēt Ok „Aronas” dižvarenumam. Lielais ar savu centību, neatlaidību, un progresu gada laikā šajā topā ir izspiedis otro vietu.

TOP – 1 notikums. Lielais netiek paņemts uz Baltijas čempi – šis atgadījums paliks kā pats, pats skaļākais atgadījums šajā sezonā. Konkurence uz 9, 10 vietu bija apbrīnojama, bet ēna tieši iegriezās Lielā virzienā, palikt aiz borta vienmēr ir sāpīgi, bet tas kalpos Lielajam kā dzinulis nākamajai sezonai. Tieši Lielais ir izpelnījies pirmo vietu topā.

6 komentāri:

  1. feins raksts ;)
    ka vienmer :)

    tavi raksti ir vnk perles :)

    AtbildētDzēst
  2. oļegs gazmanovs14/11/11 12:22

    Pa ilgiem laikiem beidzot rakstu lasiju 2 reizes un ar smaidu līdz ausīm!!!

    AtbildētDzēst
  3. Šis TOPS ir domāts pie feļetonu nodaļas, to lasīt ir interesanti, protams rakstītājs nekāds sportists arī nav, bet afišē sportu ļoti labi, neordināri , pat nepaarspējami !!! Re ko nozīmē Aldis treneris, lai Aldim 60 tiktu nosvinēts kā nākas !!!

    AtbildētDzēst
  4. :)"rakstītājs nekāds sportists arī nav" - Grunzālē pēc šitiem vārdiem Kāds laiž tvaiku pa ausīm un ar priekškājām plēš zemi...:)

    AtbildētDzēst
  5. Grundzālē, nevis "Grunzālē" - Vismaz būtu vietas nosaukumu pareizi uzrakstījis(-usi)! :)

    Bet par tvaiku var piekrist.. ja ne pat trakāk :D

    AtbildētDzēst