4/25/2012

Rīgas Kausi


Foto: www.magnets.lv
Manos plānos šīs sacensības jau iekļāvās kopš ziemas, kad nopietni svīdu priekš šīs sezonas. Pēdējās kontrolsacensības, kā arī naudas balvas un Jāņa Tamuža komentēšana -  bija galvenie iemesli, kas mani vilināja uz šīm sacensībām. Atskatīsimies uz sacensībām, uz sacensībām, kur zaudēju Krievu raķetei 10 minūtes kopvērtejumā.
Pirmā diena. Biju atpūties, un cerēju, ka nu tik došu vaļā, bet joprojām īstais ātrums nebija ar mani un nācas spiest ar gribu un ar  Alda skola iemācītiem paņēmieniem. Pirms starta domāju, ka 6niekā jabūt, bet cerēju, ka pie labas formas 3nieks varētu atnākt. Pirmais kp viegli, uz otro jau atstāju 25 – 30 sek, tālāk līdz 6 kp viss čikiniekā, bet uzroku sesto apmēram uz minūti un nopeldu uz 7 kp arīdzen. Izpūšu gaisu no plaušām un sāku lēnām iabraukt  Baldones meža īpatnībās. Tālāk līdz pat finišam veicu labu sacensību, protams, orientēšanās ziņā, bet ātrums nebija olimpiskākais un mammas smaidu veicinošs.  Papētot savu veikumu splitos, secināju, ka labi esmu veicis distanci no 19 kp līdz pat finišam, kas man deva cerības otrajai dienai un vispār. Iznākumā 5.vieta, (+4.44 Krievu raķetei), nesaprotu ko tas, nebūt garais un itin smaidīgais, krievu brīnumbērns elpo, Es pret viņu jutos kā taksītis pret Lauvu, kā Aldis pret mani, kā mazsvarīgs zirga kopējs pret zirga saimnieku.
Otra diena. Pēc visiem Grundzāles likumiem un Veco onku stāstījumiem, likās, ka jābūt tikai labāk un labāk, gribēju sajusties  nedaudz stiprāks un svarīgāks, gan uz Dimas fona , gan uz pašmāju zvezdas – Mārtiņa Sirmā fona, kurš liekas ir savu pēdejo trīs gadu labākājā formā, tiešām prieks. Īsi pirms došanās mežā, tiešām jutos zvērā, pirmais kp ierastā taktikā – droši, piezemēti. Jau uz otro kp nerespektēju savu orientēšanās māku un apstājos pie neīstā kp, kas mani apbedināja, gluži kā Raimi, pēc naudas zaudēšanas Krājbankā. Tālāk ieskrienot purvā sapratu, ka peļķes nav īsti manai šķiedrai atbilstošākās vietas un manas dzīves lielākais aicinājums, bet iesāku labi, līdz pat 6kp ( 30 sek kļūda), 8 kp ( > 1min). Tālāk nejūtos  ne zverā, ne švakuma pārņemts – kaut kā pa vidu, bet apzinājos, ka ir jāskrien ātri, lai cerētu uz pozitīvi smaidu beigās. Centos, nenoliegšu, bet kļūdījos vēl mistikso mikroieplaku rajonā, kas arī pilnībā izslēdza mani no spēles. Nejutos labi, bet ne jau šajos mačos man kaut kas bija jāparāda, koncentrējos gaidāmajam čempionātam Zviedrijā. Otrajā dienā paliku 6.vietā, bet ievērojami švakākāskrējēju sastāvā. Kopvērtējumā ieguvu 5.vietu un 100 EUR.
Tagad jau dodos uz Swe, kur palikšu līdz pat Eiropas čempionātam, kur galvenās kārtis tiks liktas uz sprintu un vidējo distanci. Ja jums nav jāsēj dārzs vai jāpļauj pirmā zālīte vai vienkārši maz darāmā, tad jums ir lieliska iespēja sekot līdzi Manamstartam Zviedrijā. See ya!
Foto: www.magnets.lv

3 komentāri:

  1. Veci ! Apbrīnojama stabilitāte tev šogad ( nu gluži kā Vēberam F-1 šogad 4as 4.vietas 4.posmos) vidējās distancēs-GBR,KP(WRE),RK(WRE) Kaut kad jābūt arī augstāk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pauliņš25/4/12 21:19

      Bet ir arī pirmās :) Lieldienu balva un Kaunas relay :)Tā kā pieturamies pie sīs sakarības ;) Shaw Cross, Es ar tevi!

      Dzēst
    2. es par vidējām distancēm tieši :) shaw cross un spalvainās pakietes būs ar tavu šķiedru Zviedrijā :)

      Dzēst