5/28/2012

Nabadzīgais maijs


Pa lēno

Ilgi neesmu neko uzrakstījis, kas 100% ir mana snieguma dēļ, jo vienkārši skrienu vāji un man uz to negribas atskatīties, kur nu vēl sazvanīties ar Aldi un manus veiktos murgus atstāstīt viņam. 
Aprīlis bija zolīds, sniegums mani apmierināja, vietējā prese zvanīja bieži, mamma smaidīja, likās, ka maijā nu tik būs. Forma pirms visu gaidītā Eiropas čempja bija laba, bet tā laikā – ne visai, vienīgi sprinta kvalifikācijā sajutos kā nepiesiets zirgs. Forma nebija tik slikta, lielākās problēmas bija ar veiksmi un orientēšanās skilu. Par Eiropas čempi nav vērts īpaši izplūst, jo pat Alda brālim ir skaidrs, ka tas bija kārtējais pliķis pa seju. Vidējā nejutos gatavs ne uz kāju, ne spēju savaldīt savo lēno soli. Sprinta kvalifikācijā biju zirgā, bet mana pārgudrība vienā vietā maksāja apmēram minūti. Vidējās finālā nebiju spējīgs cīnīties ar tādiem cēlieniem un bija labi patukšojies pēc sprinta kvalifikācijas. Sprinta B finālā ieguvu 3.vietu, kas A finālā būtu devis 29.vietu, kas arī bija mana šīs sezonas mērķa ietvaros. 20 sekundes kļūdās, + sajūtas bija sliktas. Stafeti iesāku labi, kopā ar Scotu Freizeru un Čehu Dlabaju, tad nedaudz neizdevīgs farsts un viņi bija projām. Distances vidū atsitu kāju pret akmeni un tad līdz finišam nācās aiztipināt vieglā meiteņu riksītī.
Sasistā kāja lika par sevi manīt, pirmās 3 dienas nevarēju pat paiet, tad aizvadīju divus treniņus pirms Baltijas grandu saieta. Kājas dēļ izlaidu Garo distanci, piedodiet, ja kādam  no manas komandas biedriem mans lēmums radīja dusmas vai nesapratni, bet tā ir mana kāja un mana veselība. Sprints kā jau sprints, tas mani uzvilka, iesildoties kājas sāpi praktiski nejutu, bet jau skrienot uz pirmo kp jutu, ka tas nav īstais ātrums un īstais solis, bet es cīnījos tālāk,jo sprints bija interesants. Divas variantu kļūdas kopā ap 30 sek + grava, kura man bija jāuzceļ ar ļoti slīdošām botēm ( 10 – 20 Sek), tas viss, protams, kopā neveido rezultātu, bet koka medaļas cienīgu iznākumu ( 4.v), 5dien jāatgriežas tronī.
Stafete. Šodien jau kāja sāpēja, īpaši smagi bija uzsākt skriet pa grumbuļaino pļavu līdz k-punktam, kalnos jutos ok, bet no kalniem skrēju ļoti piesardzīgi. Ja ne stulbā kļūda distances beigās, tad es ar savu sniegumu būtu apmierināts. Distances beigās pārķēru etapu, skrienot no 10 uz 11 kp, lasīju etapu no 11 uz 12 kp, es zinu, tā gadās pat Baltkrievu leģendām, bet šoreiz tas man nebū  īstā laikā. 
Šobrīd gaidu Izlases sastāvu uz Pasaules čempi, ceru, ka būšu iekļauts izlasē un varēšu cīnīties par top - 20 sprintā. 5dien, ja kāja atļaus, skriešu sprintu Valkā/Valgā un 7dien skriešu Lietuvas čempi stafetē. Un, kas vēl, Es neesmu aizvadījis nevienu sakarīgu skrējienu (neskaitot sprintu) kopš Kaunas stafetēm,kas norisinājas aprīļa sākumā. Liekas, ka visas tukšās patronas ir izšautas, jo tukšākas jau vairs nevar būt. 

2 komentāri:

  1. Nu viss var būt, bet pagaidām izskatās, ka 4. joprojām ir Andris. Katrā ziņā vēl jau ir LČ domājams, ka tas arī visu izšķirs.

    AtbildētDzēst
  2. Artūr, atrodi treneri! Potenciāls ir, bet treniņprocesā noteikti pieļāvi kļūdas! ;)

    AtbildētDzēst