8/20/2012

Malienas kauss

Azimuta Stallone (Aldis Lapiņš) pēc kārtīgi atstrādātas distances
           Malienas kauss ir kaut kas īpašs, tas ir zināms pat vidusmēra piekrastes Igaunim, arī šogad nolēmu startēt Viļņa lepnumā un acuraugā, kas cerams ar laiku pārraugs Kāpas līmenī, nolēmu startēt, lai labāk sagatavotos nākamajiem startiem rudenī un, lai saprastu savas vājās vietas uz doto brīdi, kā arī, lai redzētu kā  vasara ir izmainījusi Latvijas seksīgākās orientēšanās cīpas, likās jau nu, ka stipri uz labo pusi.
         Ātri uzmetot aci dalībnieku sarakstam bija skaidrs, ka otrajai vietai jābūt, nebija šaubas par Kūma formas stāvokli, bet viņam vairāk problēmas ir citā jomā ne kāju kustināšanā. Bet jāuzmanās bija no visiem, sevišķi Meridiāna briesmoņa  Andra MotorCāna, kurš vēl šogad nav izšāvis no sava lielgabala, tauta runā, ka   drīzumā gaidāms pārsteigums, iespējams, pieaugums ātruma ziņā.
        Pirmā diena, vidējā distance. Iesāku labāk kā pabeidzu. Ar orientēšanos nebija lielas problēmas, tik īsti šķiedra nevērās uz ceļiem un beigās biški palūzu, kas izglāba Pasaules čempionu no zaudējuma Grundzāles dižgaram. Trīs kļūdiņas beigās sasummejās uz vienu minūti, it kā nekas, bet ja apzinās kādas tās bija, tad pat aizmigt lāgā nevarēju.
      Otrā diena. Mērķis bija noķert Bertuku pa 19 sekundēm un tad jau jūra līdz ceļiem. Pēc pirmajiem diviem kp manā izpildījumā ne smakas no Bertuka, domāju, ka zēns uzņēmis Pasaules ritmu, nu ko - jāmēģina pievilkt, varbūt kaut kur pazibēs, 5, 6, 7, 8 kp visus sabakstu, bet identi nav atmodināti, saprotu, ka esmu pirmais, tas tik liek uzmest ogles garajā etapā, kurās esmu bijis stabili iespaidīgākais. Purvs ir laba lieta, bet ne man, tas mani nogurdināja gluži kā Šaci pēc gultu treniņiem. Jutu, ka lūztu, bet centos pielikt vēl uz ātrumu, kas noveda pie 2 min kļūdu uz 20 kp, spēju kaut ko sasmelt, bet pēcāk nebija ne spēka, ne vēlmes sevi mocīt, kā nekā galvenie starti vēl tikai priekšā. Finišā uzzinu, ka Edgars paņēmis nepareizo kp, saprotu, ka esmu izpildījis ilgi gaidīto un cerēto mērķi - uzvarējis MALIENAS KAUSĀ.
    Izrādās, ka par otro vietu bijusi iespaidīga cīņa, Andris "muskulis"  Jubelis esot pieķēris VisLatvijas Lapsu, tad esot sekojis bojevika cienīgs sižets. Lapsa allaž spējis aizbēgt, bet Andra pieredze un dzīves skatījums ļāvis izvēlēties veiksmīgākus un saturīgākus variantus, kas novedis pie viņu satikšanās. Tad Lapsa gluži vai solījis nolīdzināt pus Sarkaņus, ja Jubis neliksies mierā, bet Mežmalietis viegli pasmaidījis un izrādījis visas savas kombinācijas uz pirkstiem. Viss nonācis tik tālu, ka abi atkal satikušies pie pirmspēdējā punkta, Lapsa bijis tik drošs pa savu panākumu, ka bijis gatavs slēgt derības, bet Andris izmantojot momentu aizgāja atrāvienā, ar ko Lapsa atbildēja ar sev netipisku gājienu - nevis pieslīpēja virzienu no aizmugures, bet izvēlējās savu variantu, kas atnesa viņam, Gaujienai, Apes novadam ilgi gaidīto SUDRABU! Lapsa sen to bija pelnījis, cerams tas vēl vairāk viņu sabužinās rudens cīņām, jo ātrumu problēmu galīgi nav. Vienīgi, ja Lapsa būtu uzvarējis, tad būtu dabūjis puķes  no Straupes beauty, bet tas jau ir stāsts no citas operas, labi, tiekames KLUBU STAFETĒS.

Next stop: NIKE RIGA RUN

Team ( Dišlers, Belijs, Lapsa, Dzīvā leģenda)

5 komentāri:

  1. Piezīme: Pirmspēdējā punktā Lapsa bija priekšā 1m un es izvēlējos savu variantu, jo zināju, ka tāpat variantu nebija. Bet jā Lapsa aizbēga no manis reizes 7. Par formu neuztraucos, mans skatiens jau ir vērsts nākamā gada sezonā, tā kā atļaušu tev savākt visu visus spīdīgākos kalumus un cīpu uzmanību :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Dzīvā leģenda20/8/12 21:22

      Zinu,es tik bišku izdaiļoju jūsu cīņu. Es domāju,ka daudzi raugās nākošās sezonas virzienā, ne tikai Tu!

      Dzēst
    2. Tad jau Lapsu tagad var saukt par SudrabLapsu..;)) Bet Edgars tagad ir kļuvis par nopietnu mērķi jebkuram elites vecim visā Pasaulē.

      Dzēst
  2. Dzīvā Leģenda25/8/12 15:33

    Lapsu var saukt dažādi :D

    Nu ir patīkami, kad ir iespēja sacensties ar Edgaru :)

    AtbildētDzēst
  3. labākais raksts no tavas puses ever! :)
    īpaši patika "bojevika" apraksts

    AtbildētDzēst