12/26/2014

Gada labāko skrējēju tops (Part 1)

Kā tad Ziemassvētku laiks izpaliktu bez mana tradicionālā gada labāko skrējēju topa, tas būtu tāpat kā Aldim rozīņu paku atņemt vai MotorCānam iestātstīt, ka fizika ir tikai resna kaķa murgi. Šoreiz pamainīšu būtību topam, sāksim no otra gala, no 20. pozīcijas.

20) Viktors Mateičs. Izcila personība orientēšanās sabiedrībā, sen bija pelnījis vietu topā. Cilvēks kalkulators - tā viņu dēveja 90. gadu beigās, kad bija viņa ziedu laiki, ātri nozuda pie brūtēm Francijā, kas iedragāja viņa karjeru. Ievērojams ar to, ka savā laikā skrēja atspoles skrējienu Ezere - Saldus- Ezere. Ir ielicis pamatus Rūdolfa Zērņa attīstībā. Par ko vieta topā? 24. vieta Kāpas 2.dienā ir pietiekams arguments šim izgājienam. Kā arī 3.vieta ok Aronas kausā un 3.vieta A2 stafetēs, Vikiņam vēl nav sauss pulveris.
19) Andris MotorCāns. Meridiāna tēvs, Burkāna līdzgaitnieks, Latvijas pirmo metru pavēlnieks. No starta skrien ātrāk kā dažš labs uz tualeti.Šogad nebija izteikts Motora gads, bet tie viņa Sumbra instinkti un fizikas risinājumi ļauj būt starp spicākajiem. Joprojām rausta uzacis un nav saprašanā kapēc neņem uz Baltijas čempionātu, iespējams treneru kolektīvs baidās, ka Andris iesildoties var netīšām iznīcināt visu finiša arēnu, jo ja MotorCānam ir nomainītas sveces, viņš pat Lapsjonoku neuzskata par konkurentu. 19. vieta Kāpas otrajā dienā.
18) Kristaps Bērziņš. Cilvēks gaiss, Pa pusei uz asvalta, pa otrai pusei ar Meistarīgo Turku pa mežiem. Kartē bieži ielasās tikai tad, kad jau ir uzskrējis punktam virsū. Pa mežu pārvietojas tikai ar 5 un 6 ātrumu. Šogad ieguva 2.vietu Siguldas kausā un 4.vietu Gulbenes kausā. Iespējamais TOK TAKAS staigājošās leģendas Turka pirmā etapa skilu pārmantotājs. Šogad nepatīkams moments sanāca, kad atteicās doties uz studentu čempi, kas ietekmēja Elīnas Svilpes garīgo stāvokli, kuru visu ceļu šņukstēja kā lielizmēra putns.
17) Marģeris Kietis. Bieži tiek saukts par TurboMarģeri. Sogad jau tā nopietni sevi piesaka pie lielajiem vīriem, savā laikā bija tik pat bīstams kā Spārāns, kad vēl nebija pieskāries dziriņai. Sezonas sākumā bija tuvu baltijas izlasei, kā arī kāpas laikā elpoja diez gan vareni, ne daudz sliktāk kā Ausekļa kara mašīna (TAMIJS).
16) Sārinens. Iekļaušana izlasē uz EOC, bija kā dāvana 60. gadu jubilejā. Lai gan čempionāta laika nebija nemaz tik švaks, visas eksotiskās valstis apskrēja pat bez pilnas izlases formas uzvilkšanas. Ļoti labi elpoja stafetes sākumu, kas atļāvās pat skriet viena līmenī ar skandināvu izlasēm. Labs starts Baltijas čempionāta, saviļņoja pašu Ivetiņu, kas kā atalgojumu Sāram jaunakajam iedeva šokolādes medaljonu. Ogres skauti (Arnijs un SkrūzmaņJanaka) Sārinenu dēvē par ogres vīriešu etalonu un vēlas Sārinenu redzēt kā nākotnes OK "Ogres" līderi.
15) Jānis Krūmiņš. Ozolnieku vecmeistars ir izteikts cīnītājs un stafešu skrējējs. Lieliski pilda savas funkcijas Somu kluba rindās. Latvijas čempions maratonā un ļoti stabilā veidā, kad pat Izlases pamatcentrs Sarkaņu lielskungs bija bez argumentiem. Vēl nav tik sauss kā daudziem liekas, vēl ir bīstams putns, un nav pat pa zobam MotorCānam un vēl lielākai daļai centīgo.
14) TITO. Endijs ir šobrīd jaunā viļņa talants numur viens. Pēc pāris gadiem tur var sanākt kas ļoti smeķīgs. Stabils jauniešu izlases līderis, Šiliņa treniņu partneris. Šogad labi skrēja jauniešu čempionāta un visur citur, kur Ingūna to bija noteikusi. Var teikt, ka Tito ir meiteņu mīlulis un galvenais iemesls kapēc viņas spiedz un savā starpa kaujas.
13) Armijas Tvērniens. Sezonas lielāko daļu Artjoms bija atvaļināts, jo bija problēmas ar ceļgalu un atradās savas sievas meklējumos. Bet uz kluba vajadzīgajiem startiem bija kā gailis uz strīpas. Aldis jau paspējis Vējavieti nodēvēt par kluba gadsimta pirkumu un gatavojas kā atalgojumu piedāvāt savas jaunākās meitas roku un pilnu uzmanību. Artjoma kontā šogad iznākšana pirmajam Latvijas čempionātā un var teikt arī klubu stafetēs, kur Artjoms atļāva dižgaram Kūmam finišēt pirmajam. Azimuta nākotne saistās ar šo šujmašīnu, dzīvosim redzēsim.
12) Zibens Reinsons. Alvis šogad ir uzziedējis kā dzeltena tulpe skaistas sievietes pagalmā. Ja sezonas sakumā bija ļoti knaps un ozona meitenēm meitenēm neievērots, tad uz JWOC Zibens Reinsons ieradās visas savas dinastijas formā kopā. Lai gan individuālos startos pietrūka pieredzes un bieži nesasprata pa kurām klintīm rāpties, tad stafetē bija elemetā un vilka visu komandu un saviem pleciem. Sākumā treneri gribēja veidot stafetes komandu šādi - Reinsons - Zērnis - Reinsons, bet saprata, ka tas nebūtu godīgi pret korejiešu izlasi. Nākotnes cerība, kas tikai iemirdzas, gaidam pirmos kārtīgos ābolus.
11) Mikus Puriņš. Sava līmenī jau daudzkārtīgi ir pāraudzis Egila līmeni. Tamuža visu laiku veiksmīgakais atradums un pieslīpējums. Izcilākie starti jwoc laikā. Bija ļoti spēcīgs garajā distancē, bet īsi pirms beigām neveiksmīgi aizdomājās. Stafetē bija agresīvs kā allaž. Sudrabs BJC tik atalgoja Mikiņa pūles treniņos.

1 komentārs: