11/05/2010

Par kopā finišēšanu

Šis raksts būs attiecināms uz vienu neseno atgadījumu, bet netaisos nevienu nosodīt un tikai izteikt savu viedokli un kapēc tā nebūtu jārīkojas nākotnē!
Ja runā par manu pieredzi, tad šo nesportikso elementu izmantoju bieži kad biju maziņš, proti, bērnībā jau zināju par savas šķiedras maģisko spēku. Vienreiz skrienot Alūksnes apļos, bijām palikuši divi vien, lai gan par savu ātrumu nešaubījos, bet tas čalis man uzjautāja vai negribu finišēt kopā, tādā gadījumā abi būtu laimīgi! Nu es pakratīju galvu, bet biju jau izdomājis, ka pēdējos 300 m tāpat skriešu cik varu! Nu tā man sanāca čalīti apsmiet! Bet pats šādam sieviešu gājienam nekad neesmu uzprasījies.
Kapēc Visvarenais visums rīkojās kļūdaini? Pirmkārt viņš ar šo gājienu sabojāja savu manis celto reputāciju, nu maigo cilvēku acīs varbūt arī pacēla, bet tad japiedalās visādos praidos ar šādiem izgājieniem! Pēc šī gājiena vairs nekas nebūs kā agrāk! Jankam gan jau ir visādi argumenti – esmu tik labs cilvēks, ka nevarēju atstāt tolyu bez godalgas, bet ja situācija būtu otrāda, tad domāju, ka tāds jautājums nenāktu no RSP superzvaigznes puses un viņš tevi apēstu bez sāls, Janka ar kuru vietu domāji?
Un ja jau Tu nākotnē domā par sarkanbalto pārstāvēšānu. Tad Tu skrienot pirmo etapu arī kādam prasīsi vai negrib finišēt kopā, proti rociņās? Tak vilijs par tevi pasmietos tā, ka pat nespētu pat vairāk tālāk skriet, vienīgi tā varētu būt tava taktika. Janka, es tevi nenosodu, bet ja jau Tu nodarbojies ar to pašu sporta veidu, tad man grauž nedaudz. Labi, ka tā bija skriešana ne orientēsānās sacenes citādi Tu mūsu sporta veidu pārvērstu par kkādu moderno deju sacensībām vai smieklīgu šovu.
Otrkārt kapāšana palīdzētu tev, un ja Tu izkapātu RSP mežoni, tad vot tev būtu gandarījums, Tu pats ar šo praida cienīgu gājienu traucē sev attīstīties, jo Tu treniņā šadu situāciju nevari imitēt!
Es šādu situāciju neatbastu, jo te ir principā kā armijā, te nav vietas raudāšanai, vaidēšanai un pat runāšanai distancē! Šoreiz tāds kritiskāks raksts par Gaujienas visu meiteņu sapni, bet kritika ir jāuzklausa, lai nepaceltos gaisā!
P.S Esmu atsācis skriet, bet šobrīd kāja sāp diezgan un ilgāk par stundu nespēju būt darbībā, laikam būs jāaizvada kāds treniņš ar Cilvēku Kapēcmantevineuzvarēt ! Kopš nepareizās iešanas, man skrienot sāp ikrs un ikdienā arī, nu sūdīgi sanāk!

15 comments:

  1. Nu par šo tēmu man neizdotos pateikt labāk - pilnībā piekrītu. Bet par traumām -- tas patiesībā ir tas sliktākais, ka tiekot pie kājas traumas, un cenšoties traumēto vietu saudzēt, diezgan viegli var iedzīvoties kādā citā vainā, kas rezultējas no nepareizās iešanas.

    AtbildētDzēst
  2. Viens no labākajiem ierakstiem EVER.
    (...)vilijs par tevi pasmietos tā, ka pat nespētu pat vairāk tālāk skriet, vienīgi tā varētu būt tava taktika.
    Pārsmējos!

    AtbildētDzēst
  3. Es gan te pilnīgi neko smieklīgu neredzu! Un sporta veidus salīdzināt nav iespējams - tāpat kā tava NEIEKĻAUŠANĀS komandas spēlē (basketbols), varbūt tas ir taucēklis arī orient pasaulē tev? Viens neesi un nebūsi karotājs, aplauzies jau esi, gan aplauzīsies atkal - ja Jūsu visu acīs tā kopā finišēšana tā grauž, ka raudāt gribas, tad aizverat acis!
    Es kritiku uzklausīt māku, ja tā ir veselīga, bet šis raksts kārtējais pierādījums tavai inteliģencei.

    AtbildētDzēst
  4. "..jo te ir principā kā armijā.." :)

    Pauliņ, tava gaušanās šai blogā Norvēģijas WOC laikā bija vairāk raksturīga bābai mēnešreižu laikā nekā "armijas disciplīnai". Un tici man, tai brīdī, kad sāksies izlases formēšana Francijai, nekas no tā, ko tu šeit muldēji pārstāvot "sarkanbalstsarkano" WOC-2010, nebūs aizmirsts.

    Bet es pilnīgi piekrītu, ka kaut kādām paralēlēm ar armiju vajadzētu būt arī orientēšanās sportā, jo LV izlasei šobrīd ļoti pietrūkst kārtīga, stingra trenera, kas par katru idiotisku tekstu varētu kā armijā - ar kirzas zābaku pa muti! Ja tu pats nejūti tās sarkanās līnijas, kuras var un kuras nevar pārkāpt, tad gan jau atradīsies kāds, kas tev viņas delikāti ierādīs.

    AtbildētDzēst
  5. Izskatās, ka orientieristi viens otru ēd nost bez sāls...

    AtbildētDzēst
  6. Jankam - Lapsa, Tu man burtiski dunci iedūri mugurā, zinu tev nepatīk, bet daļa patiesības ir jau arī manī ;)

    A kungam - Kāda gaušanās, manliekas, ka tas nav normāli, ka tu aizbrauc uz Pasaules čempi, bet tev viss nav nodrošināts, lai sasniegtu pēc iespēja labāku rezultātu (runa iet par ēšanu), jo ar ēšanu Mcdonaldā grūti kko saskriet! Otra lieta, domā es aizbraucu uz vienkārši skrēju kā treniņu - nē, es cīnījos līdz pēdējam, kad nebiju ticis nevienā finālā, mēs ar mārtiņu turpinājām trenēties, gandrīz katru dienu pa 2vām reizēm dienā! Un uzskatu, lai iegūtu labus rezultātus konkrētā ir nepieciešamas vairākas nometnes dotājā apvidū, tā lūk!
    Mister sarkanā līnija, kādas tad robežas esmu pārkāpis? izstāsti man lūdzu pa punktiem!
    Šis nav nekāds izlases blogs - šis ir mans blogs un es rakstu par savām sajūtām, domām..ja tev šis stils neiet pie sirds, tāpēc jau nevajag piesolīti savus smirdīgos zābukus, bet labāk padomāt ko esi darījis izlases labā un ko varētu darīt!
    Viss kas tev nepatīk manī, ap mani, droši izsaki, bet zini, ka arī es esmu cilvēks un ilgi mani ar muļķībām nevar kaitināt!

    AtbildētDzēst
  7. Mister A - jau dažus desmitus gadu Latvijā nav komunisms. Laikam neesi to pamanījis, lietojot vārdu savienojumus izlases formēšana. Atgādināšu, ka mūsdienās Latvijā uz izlasi atlasās - t.i. skrien noteiktas atlases sacensības, pēc kuru rezultātiem tad nosaka stiprākos sportistus uz doto brīdi, kuri arī tiek iekļautu Latvijas izlasē. Tieši tādā veidā Arvīds tur iekļuva pagājušo reizi. Tieši tā viņš tajā iekļūs nākošo. Tā teikt, ko tu stipram padarīsi.

    Protams, savu viedokli un emocijas var paust dažādi. Tādā situācijā, kad tev:
    a.) nedod ēst;
    b.) nedod ēst Pasaules dārgākajā valstī;
    c.) nelaiž darīt to, kam tu esi atdevis visu - skriet;
    d.) izsaka nepamatotu kritiku un pat apsmej.
    Tu noteikti ka smaidītu, slavētu sistēmu un atbrauktu mājās ar milzīgu gandarījumu. Arvīds jutās savādāk.

    Ieteiktu vismaz pateikt savu vārdu, mētājoties ar nepamatotu kritiku un draudiem pilnīgi bez seguma. Citādi, tava anonīmā agresija, kuras cēlonis ir tas, ka priekšnieks darbā uz tevi sakliedza, izskatās pagalam smieklīgi.

    AtbildētDzēst
  8. Arvīd tāpat, kā Tu iedūri man dunci sirdī - jo zini, ka orientēšanās sacensībās es cīnos līdz galam VIENMĒR - bet šeit bija skriešanas sacensības un ne tai īsakajā distancē, tāpēc kritiku izteikt Tu vari par Siguldas skrējienu, nepieaucot orientēšanas sportu!

    AtbildētDzēst
  9. Piekrītu šim rakstam. Jācīnās līdz galam.
    Un WOC 2010 pēc atsauksmēm spriežot brīžiem vairāk atgādināja izdzīvošanas šovu...

    AtbildētDzēst
  10. Un Pauliņ, Tev ir talants! Varētu iet par žurnālistu! Raksti biežāk!

    AtbildētDzēst
  11. Piekrītu GC. Pauliņ, tev pēdējais laiks pārkvalificēties no orientierista par žurnālistu! :) Jo aizbraukt uz WOC un netikt finālā - to arī es varu.. Idritvai kociņ, to tak spēj pat jebkura omīte no Grundzāles!

    AtbildētDzēst
  12. Es LV izlases trenera vietā būtu nepatīkami pārsteigts, ka, piemēram, Jānis Tamužs, kam tūlīt stāv priekšā V21E, par savu iedvesmas avotu izvēlas tādus klaunus kā Artūrs Pauliņš nevis īstus orientieristus: Thierry, Hubmanu, Lundanesu, Novikovu, u.c. Orientieristus, kurus Pauliņš, droši vien, tikai no mugurpuses vien ir redzējis, kad viņi aizskrējuši garām kā stāvošam..

    Pauliņ, dabū WOC medāli kaklā un tad sprēgā! Mums šobrīd ir tikai viena orientieriste, kurai ir bijusi WOC medaļa un neesmu manījis, ka viņa lektos tā kā "žurnālists" Pauliņš.

    AtbildētDzēst
  13. A čali, nepalaid muti daudz te, pats labāk būtu sācis trenēties lai dabūtu medaļu, pajoliņš tu. Un pa Grundzāli neko nedirs, gribētu redzēt kā tie čaļi, kurus tu nosauci, šaubos ka aizskrietu garām k
    kā ''stāvošam'', gribētu reāli redzēt kā tas. Nenoniecini te Pauliņu, viņš vismaz nesēž mājās, kā tu un pie datorā spaidi peli un citiem brauc auguma ka neviens te nav uz neko spējīgs. Grundzāles omītes vot tev kā stāvošam aizietu ar IEŠANU garām.

    AtbildētDzēst