1/04/2011

Ražīgs mēnesis

Jā, decembra mēnesis iekļāvās manu plānu robežās, sanāca labi patrenēties, apmeklēt Gaujienas pirmo numuru, jāteic, ka lielu lomu nospēlēja arī profilsport produkcija un high5 dzērieni, kas ļāva trenēties lielā apjomā.
Nedaudz treniņu plānu pamainīja basketbols, līdz ar to bija vairāk stundas pavadītas treniņos un mazāk noskriets km, bet basketbols pilnveido, dažādo manus treniņus un ziemas vidū ir labi parādīt citiem savas šķiedras neticamās spējas. Uzrāviens paliek ar katru spēli labāks. Tātad šomēnes 64.36 h, noskrieti 633,3 km. Cipari itkā ir ievērojami, bet ja izdala uz diviem treniņiem dienā, tad jau nekas tik ievērojams kā Lapsas skrējiens līdz Tv punktam jukolā nesanāk vai arī Alda izstiepšanās par 2 cm tālajā 98.gada sezonā, kas saistāms ar biežo jūras augu ēšanu. 2010. gada kopējā statistika ir šāda: 523.53 h, 4990,9km. Ja pareizi atminos, tad no Minnas atpalieku, bet tā ritīgi esmu sācis trenēties tikai pēc novembra. Atceros no Eiropas čempja, kad Minna neievēroja rindu un ielīda tuļā, biju dusmīgs un kā vēl viņa būdamā galīgā pālī gribēja ar mani lauzties Pasaules čempja ballē, gribēju tik pateikt, ka Minna ir interesanta personība ne gluži kā Mikus, kas savāc bronzu, izpriecājas ar ķenguriem, uzskrien lidmašīnas stadionā un pazūs no apvārkšņa, par mums jau nemaz nepadomā, tā jau maza konkurence, nē bet Miķēlim jāiet politikā, vismaz jācer, ka tiks kaut kur un tad atmetīs kādu latu mums un Lapsai.
Pagājušā nedēļā līdz ar lielajiem svētkiem, man atbrīvojās laiks un skrēju arī rīta rosmes, proti no rīta, paēdu, pirmais treniņš un tad vakara pusē otrais treniņs. Šonedēļ jutos ļoti olimpiski un pat netīritie ceļi nespēja to sabojāt. Nepatīkami ir tas, ka sniegs ir tik biezs un jāskrien tik pa ceļiem un līdz ar to viss ir izskraidīts un zinu katru ceļa metru. Moška jāapmainās ar kādu uz mēnesi ar dzīvesvietām, tā vismaz būtu interesanti.
Tagad atlicis tikt galā ar pāris eksāmeniem universitātē un atkal varēšu pāris nedēļas nedomāt par neko citu kā treniņiem un Alda gudrību pilnveidošanu savā veidolā. Ā un ir doma izmēģināt savu gatavību 21. janvarī 3000m studentu čempī. Un zelts Latvijas čempī stafetēs izskatās arvien reālāks, kapēc tā? Par to uzzināsiet jau pēc 4 mēnešiem.

12 comments:

  1. Sendijs brauc atpakaļ....droši vien tāpēc.

    AtbildētDzēst
  2. Anonīms5/1/11 10:10

    Par to Profilsport produkciju var nedaudz sīkāk, Artūr?
    Es kādu 1.5 mēnesi palietoju SIS Rego Recovery Drink un sajutu, ka mans organisms pierod pie tā un gaida šo gatavo pēctrenniņa devu....man tā atkarības sajūta nepatika un pārtraucu lietot, jo nolēmu, ka progress nav tā vērts.... Nolēmu cieti, ka jāļauj organismam pašam atjaunoties, cik nu tas ir spējīgs, un ar to arī jāsamierinās....
    Profesionāļiem un cilvēkiem ar lieliem mērķiem gan tas neder, viņiem jārij šī sporta pārtika, jo savādāk pasaules līderus nepanākt...

    AtbildētDzēst
  3. Nu es lietoju diezgan daudz - spirulīnu, vitamīnus, detoxinu, acerolu. Kā arī high5 4:1 un proteinu dzerienu, nu jā bez tiem ir grūti saskriet lielus apjomus un 2 reizes dienā kārtīgi trnēties. Un arī ar pārtiku mē nespējam uznemt visas organismam nepieciešamās lietas.

    AtbildētDzēst
  4. Labi esi pastrādājis Decembrī. Sanāk 20.5km dienā, ņemot vērā, ka ir baša spēles un kāda atpūtas diena, un garo skrienot 2treniņus dienā neej - RESPECT!
    Žēl vienīgi, ka Ikonens vienā nedēļā savāca 30h, bet tas ir Ikonens!
    Keep training!

    AtbildētDzēst
  5. Anonīms5/1/11 11:35

    Jā Artūr, visu šito dzerot Tev sanāk ~500% C vitamīns vien no ieteicamās dienas devas..:)

    AtbildētDzēst
  6. Anonīms5/1/11 13:00

    par plāniem Latvijas čempī zelta medaļu izcīņā var
    ētu padaļīties ar info ar saviem vecajiem cīņu biedriem anonīmi. ;)
    ilmis

    AtbildētDzēst
  7. Nu man ir aizdoma, ka tu, iespējams plānos iekļauties jaunajā veidojumā, kas top Madonas pusē. :)

    AtbildētDzēst
  8. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  9. Decembrī stundās es savācu 92% no Tava stundu un tikai 39% no Tava kilometru apjoma. Tad cik daudz apjoma tu veltīji VFS treniņiem, kur stundas vācās ātri, bet km praktiski paliek uz vietas? Pirms mēneša minēji, ka tieši VFS pievērsīsi lielāku uzmanību.

    AtbildētDzēst
  10. principā VFS es taisu vingrinājumus, kas man aizņem 40 min un daru tos vingrinaajumus 2 reizes nedēļā, atšķirībā no pagājušā gada vsp neeju svaru zālē. Tas sanāk, ka VFS veltu 1.20 nedēļā, protams taisu veel specialos presiites vingrinaajumus pēc trenijiem , kas neiet pie apjoma.

    AtbildētDzēst
  11. Anonīms5/1/11 23:19

    Kaut kur tiku lasījis, ka starpsezonā lielākais darba apjoms jāveic nodarbinot citas muskuļu grupas vai tās pašas, bet citos sporta veidos, tipa peldēšana, slēpošana, VFS, velo. u.t.t. Tas palīdzot vispārējai sagatavotībai, kā arī novērš potenciālos traumu draudus: 1) nostiprinot sezonā nenodarbinātos muskuļus; 2) iedod atelpu pārslogotajām ķermeņa daļām. Tas kontekstā par sniega biezumu un to ka zināms katrs ceļa metrs

    AtbildētDzēst