9/14/2011

Kādā stāvoklī šķiedra?


Ir pagājis neilgs laiks pēc Mežmalas MTB triumfa, ir pārdomātas daudzas lietas, ir uzklausīti apsveikumi un arī dažu garā švaku cilvēku nicinājumi. Kā arī esmu piedalījies Valmieras čempī.
Valmieras čempī nolēmu piedalīties ne tikai, lai atkal varētu ievērtēt Cāna pasakaino veikumu dzīvē, satiktu Latvijas cīpu cīpas vai vnk pabūtu kopā ar Latvijas orientēšanās dieviem (Karļiku, Aldi, Cānu u.c), bet gan, lai labāk sagatavotos Pasaules kausam, iegūtu pēdējos secinājumus par šķiedras stāvokli. Kopumā jāsecina, ka Valmieras čempis man izdevās, Laķim īsti nē un Cāna puikam nu galīgi nē, bet par viņiem nedaudz zemāk. Pirmā dienā jau pirms starta nolēmu, ka nekādus ātruma rekordus nestādīšu, dzīvniekus nebaidīšu, bet veikšu stabilu vidējo dienu, tas arī izdevās, pēc finiša likās, ka Timo Silds mani samals par apmēram 3 minūtēm, jo distancē jūtos gurdens, gluži kā veco vīru skrējienā pa pludmali. Kļūdās atstāju 45 sekundes, kā arī 45 sekundes janoraksta uz nepareiziem variantiem. Par pārsteigumu man, Valmieras mēram un Zaļo un Zemnieku savienībai, Timo man zaudēja minūti un pirmo dienu izdevās uzvarēt, kas jau iezīmēja taktiku garajā. Nekādu optimismu garā neieviesa, bet kā teiktu vīrs ķirssarkanā golfā – „Bez cīņas garām netiksi”, tad tas arī iezīmēja nākamās dienas taktiku. Sūdus jau sataisīju uz pirmajiem 2 kp, kur mani apdzina gan Igauņu vonderkings, gan pieredzes bagātais ozona motors Ivars Žagars, ātri sadabūju rokās iepriekš minētos, izdevās atrauties no ozona otrā numura, bet tad sāku just Timo pārrākumu ātrumā,kas lika man labi pasvīst, lai spētu noturēties vienā veselumā. Pie 40 min. Sixtena vecākais dēls aizskrēja prom, jo pret kalnu man sāka durt sānā, un man galīgi nebija pa prātam mocīt ne sevi, ne šķiedru, ne savu formu pirms nozīmīga starta Čehijā. Beigas veicu palēninājumā, baudot mālainās nogāzes ar savu augumu. Jāsecina, ka uz vidējo ātrums ir diezgan formā, bet uz garo gan varētu sākties problēmas. Pāsākums bija labi noorganizēts, varētu teikt, ka tas bija sāvādāks nekā citi, tam bija sava rozīnīte, savs skatījums kā jāorganizē mači Latvijā.
Kā tad gāja maniem favorītiem, nākotnes cerībām? Cāns pēc mūsu kopīgās sarunas atzina, ka esot taupījies, ko varēja novērot arī drēbju izvēlē, kur savas laimes bikšeles nemanīju uzvilktas, kā arī atlklāja, ka nedaudz pieklibojot darba ētika. Cāna mērķis ir noturēt šobrīdējo formu un garīgo lidojumu, ko ik palaikam uzspodrina pie budistiem. Viņš tēmē Cēsu rudens virzienā, kur sava kluba ārēs cer atgriezt sevī zvēru ne tikai finišā, bet arī visas distances garumā, un, liks Latvijas kausa līderim Andžam saprast, ka meridiāna līdera klātbūtnē skriet ar dzelteno krekliņu ir tik pat stulbi kā Alda golfu nosaukt tikai par mikļa vājumu, tam ir dvēsele.
Beilij eye nav gluži attaisnojis Tamāras veiktās izmaiņas apavu izvēlē, bet viņa galvenie starti – nēģu sprints un Ziemeļu 2dienas sen jau kā aizvadīti, tā kā viņš joprojām čāpo gan pa Carnikavu, gan pa Rīgu bez īpaša drebuļa un bijības un reizēm pat Induļa dāvātās kedās.
91.gada viens no spilgtākajiem pēdu atstājējiem Latvijas mežos Vīksne pirmo dienu galīgi iesāka vārīgi un lika man padomāt, ka ir bijušas problēmas ar vēderu, bet otrās dienas starts vienaldzīgu neatstāja nevienu, pat kaimiņu no pretējās mājas.
V-18 grupā bez pārsteigumiem – Ļuba savos mežos spīdēja gluži kā pirmklasnieks savu vecāku priekšā. Liepa bija staltākais puika Alda golfa tuvumā, bet par to jau ginesa rekordu grāmatā neiekļūsi. Spirido Edgars, tautā saukts par cieto un Mēru lielskungu, bija tuvu tam, lai Ļubinskis tā nesmaidītu, bet šur tur noraustījās, kas arī nedeva pozitīvu noskaņojumu un vietu zem saules, bet nekas gan pienāks arī tavs laiks, kad mazpazīstami cilvēki skries tavā virzienā un ceļš līdz veikalam liksies uz pusi īsāks jeb kļūsi tik labs cik vēlies.
Jā, Cēsu rudens ies secen, bet 7dien būšu manāms Smiltenes pusē, kur Aldis iegrābs kārtējo miljonu. Esat visi laipni aicināti uz „8.cbr” kausu izcīņu, kur šaubos vai būs kausi, bet balvas būs labas, to Es jums garantēju. Aldis tāpat kā Vilnis prot sarīkot mačus. Tiekamies 7dien.

4 komentāri:

  1. Tev ir talants rakstniecībā/žurnālistikā :))) Aldim vienmēr bijušas labas balvas - saimniecībā noderīgas!

    AtbildētDzēst
  2. Nu veci - tavi raksti ir labākie. Tajos virmo dzīve un enerģija. Veiksmi turpmākajās cīņās!

    AtbildētDzēst