11/25/2011

Gada labāko skrējēju tops

Kā jau visos sporta veidos un visās ģimenēs galvenais varējuma, krunkas un meistarības rādītājs ir rezultāts. Sezona ir aizvadīta un ir laiks izveidot desmit labāko skrējēju topu Latvijā, vērtējot padarīto.

1. Mārtiņš „Pirmā vijole” Sirmais. Bez īpašas domāšanas un konsultēšanās ar gaišreģiem par gada labāko tiek nosaukts tieši viņš. Sezona nebūt nav vērtējama kā afiget laba un diez vai pats Mārtiņš var sev sist uz pleca, bet neviens neko labāku tā arī neparādīja. Mārtiņam šogad labs kvalifikācijas race Pasaules čempī, kā arī divas mazvērtīgākā kaluma medaļas Baltijas čempionātā. Ļoti stabili veiktie etapi 10milā, jukolā. Un sezonai kā punkts – zelts Latvijas čempionātā naktī.
2. Edgars Bertuks. Domāju, ka arī Edgars bija cerējis uz kaut ko spilgtāku un beibēm tīkamāku, bet reizēm viss sagriežas pa visam savādāk. Šogad stabila otrā vieta Edgaram, kuru viņš ir nopelnījis ar Baltijas čempi - garajā distancē bija ātrs, bet nesekmējās ar kartes sapratni, Pasaules čempi, 10milu. Bet neviena medaļa Latvijas čempionātos liek domāt, ka ir švaki ar motivāciju pašmāju mežos un reizēm vnk veiksme nedzīvo kaimiņos. Bet glāzi no Viļņa tik un tā saņēma.
3. Kalvis CK Mihailovs. Trešā augstākā vieta pienākas Kalvītim, ja ne izcili izcilie rezultāti 10milā un jukolā, tad CK savu vārdu šajā topā meklētu zemākos horizontos. Laikam jāsecina, ka lielās stafetes ir viņa stihija, gluži kā Sirmajam vidējā distance vai Aldim konkurentu nerespektēšana un to baidīšana pirms starta. Jāpiemin vēl tikšana garās finālā WOC, kā arī nesliktais veikums WOC stafetē. Latvijas čempionātos allaž bijis saguris un nav varējis attaisnot Aivara cerības.
4. Andris Jubelis. Sarkaņu lielskungs šogad ir izaudzis par lielu vīru ne tikai Elīnas acīs, bet arī visas Latvijas orientēšanās draugu vērtējumā, kā arī rezultāti runā paši par sevi un par to Andris topā ieņem 4.vietu. Ceturtajā vietā Andri ierindo izcilības paraugdemonstrējums Baltijas čempī stafetē, zelts Sprintā Latvijas čempī, kā arī tikšana WOC finālā. Pie orientieristu varējuma parādīšanas jāpiemin, uzvara Siguldas kalnu maratona 11 km distancē, bet jāatzīst bez vietējā giganta un kalnu zinātāja CānMotora klātbūtnes.
5. Artūrs Pauliņš. Sevi lielīt vai izcelt nekad man nav paticis, īpaši skaidrā. Lai gan visas sezona laikā nespējis sataustīt īsto stīgu, ne formas ziņā, ne visādi citādi, bet kaut kādi rezultāti Grundzālietim ir, kas ļāva apsteigt topā Kiviču un ieņemt piekto vietu. Galvenie pieturpunkti: Komandas ievilkšana cīņā par zeltu Baltijas čempī jeb sudrabs, par kuru vēl joprojām Lietuvieši Smiltenes varenajam roku spiež ar lielāku degsmi kā jeb kad pirms tam. Sudrabs Sprintā Latvijas čempī, labākais laiks stafetē Latvijas čempionātā, kā arī bronziņa maratona Latvijas čempī. Kā arī līmenī veikti etapi 10milā, jukolā.
6. Andris „Kivičs” Kivlenieks. Ogres puika šogad sevi labi parādīja, allaž būdams bīstams zvērs visās distancēs, ja būtu ticis finālā WOC un būtu kāda medaļa vairāk Latvijas čemjos, tad Kivičs būtu augstāk topā. Arī Kivičam sudrabs Baltijas čempī, kur pēdējā etapā lika bikses piesvīdināt Lietuvas Pirmajam numuram. Medaļa garājā Latvijas čempī, starts Pasaules čempī, kur līdz finālām pietrūka mazāk kā kārtīga špļāviena attālums. Ir spējis topā apsteigt mazo brāli, kas cerams neveidos vietu pārkārtojumu pie ģimenes galda.
7. Jānis „Krūms” Krūmiņš. Par spīti nelielai pauzei savā aktivitātē un Latvijas krāsu nepārstāvēšanai Baltijas un citos čempjos, Krūms savu īsto vīru rūdījumu nav zaudējis ne tikai sievas acu priekšā, bet arī savu spēju atrādīšanā un pie lielāka treniņa apjoma spētu radīt galvassāpes ne tikai Sirmajam, bet arī Igauņu vecmeistaram Ollem. Lieliski sevi parādīja Maratona čempī, Latvijas čempī stafetē pirmajā etapā. Kā arī ir kļuvis par tādu kā dzelzs vīru, jo uzvarēja ATKAL „stipro vīru skrējienā”, kurā no orientieristiem Lapsa nemaz nespēja šķērsot finiša līniju.
8. Didzis DD Vīksne. Neliels pārsteigums ne tikai man, bet arī citiem pašmāju puikām, bet nu stabili DD ir izpelnījies astoto vietu topā. Lai gan JWOC laikā pildīja vairāk kā waterboy funkcijas, bet divas medaļas Latvijas čempionātos ( stafete, maratons) runā pašas par Diženo Didzi. DD kontā arī pāris labi pirmie etapi stafetēs Latvijā.
9. Raivo Kivlenieks. Lai gan lielāko sezonas daļu ir bijis traumēts un nav spējis parādīt uz ko ir spējīgs, bet JWOC laikā sasniedza labu rezultātu garajā distancē, ja nemaldos 16. vietu. Ar to arī pietika, lai ieņemtu topa pirmspēdējo vietu. Uz nākamo gadu Raivo būs tumšais zirdziņš, jo neviens nezin pie kāda ātruma mums būs jāpierod garajās distancēs un atsildīšanās laikā.
10. Tolya Tarasovs. Sezonas sākums Anatolijam nebija topa cienīgs, bet tad lēnām dabujis atpakaļ motivāciju spēja būt arvien labāks un labāks. Galvenie rezultāti 2011.gadā: Labs varējums Latvijas čempī stafetē, 3.vieta nakts čempī un kā punkts uz i ir uzvara telpu orientēšanās čempī, kas arī beigās izstūma Latvijas slavenāko Lapsu no 10nieka.
...Jānis „Lapsa” Kūms. Lai gan savā blogā rakstīja, ka ir palicis pirmais aiz strīpas braucienam uz Pasaules čempi, bet tā arī neko uz papīra liekamu šogad nav parādījis, tas arī bija galvenais iemesls kapēc Lapsa netika labāko skrējēju vidū. Itin labi noskrēja 10milu, kur lika savas komandas otrajam etapam jau pirms došanās mežā piemīzt bikses, bet tas arī principā viss, ko es speju uzskatīt par vērā ņemamu rezultātu. Arī sliktais veikums Latvijas čempī pirmajā etapā, bija iemesls zemajai vietai un Viļņa dusmīgajam acu skatienam turpmākajos satikšanās brīžos.

Desmit labākie 2011. gadā Latvijā ir noskaidroti. Tas tikai ir mans subjektīvais vērtējums, kā arī nedaudz arī Aldis diktēja savas kārtis, tāpēc neķer kreņķi Draugs, ja tava vieta topā nenes prieku tev, taviem faniem vai tavai mammai.

12 comments:

  1. Visā visumā diezgan objektīvs tops ar pozitīvu skatu uz nākamsezonu no Grundzāles ģenerāļa.

    AtbildētDzēst
  2. Neapbižo Lapsu, Stipro skrējienā viņš tika līdz galam, paspēja būt arī skrējiena līderis, taču nepaveicās un arī pieredzes trūkums šāda veida skrējienā neļāva labāk nostartēt. Krūms varēja arī krist no troņa, ja vien Lapsam veiksme būtu vairāk uzsmaidījusi.
    ilmis

    AtbildētDzēst
  3. Nu nez vai Krūms tik ātri kritīs no troņa. Domāju, ka arī nākamgad maratonā viņam būs zelts, ja vien kāds no šī topa īpaši neiesvīdīs tieši uz maratonu.

    AtbildētDzēst
  4. Varēji jau arī sastādīt dāmu TOP 5. Nav jau viņu mums daudz, bet Aija un Inga mums ir pasaules klase.

    AtbildētDzēst
  5. Krūms jau arī garajā LČ bija labākais no tīrajiem Latviešu puikām, Kāpā uzreiz aiz Sirmā. Kivičs šķiet arī LK paņēma. Labs TOPs :)

    AtbildētDzēst
  6. Domāju "Sezonas topā" R.Kivlenieks neobjektīvi ir iekš 10nieka ticis. Tomēr par maz starti. Droši varēji likt R.Zērni

    AtbildētDzēst
  7. Skats no malas! Lapsas fans! Un citi meža zvēri.
    Papētot sīkāk par Lapsu no viņa bloga.
    Nebūtu Lapsa notraumējies pirmajos mačos visādi varēja būt.
    Kurzemes Pavasaris - 1.diena, zaudēja Tev 18sekundes un ierindojās 2.vietā no latviešiem (nestartējot Tevis nosauktajam Top3).
    Sekoja labi veikts 1.etaps Tiomilā un muļķīgs gājiens ar stipro skrējienu, kur viņš gan līdz finišam tika, bet sabojāja visu..!
    Sell games izcelts sudrabs vidējā un uzrādīts konkurētspējīgs laiks stafetē ar Gvildi un Villiju.
    Slikti startēts Baltijas čempionātā ( iemesli traumas, kaut kāds zinātniskais pētījums skolā).
    LČ sprintā un garajā distancē uzrādīja pietiekoši labus rezultātus, neskatoties uz smago nometni Francijā. Ja Tu beigas neatsēdētu Silda jaunskungam garajā būtu pagrūdis viņam.
    Startēja CISMā Igaunijā no kura Tu atteicies, lai būtu svaigs uz Kāpu un 1.dienā tika līdz finišam atšķirībā no Tevis...
    Visu augustu veltījam tam, lai sagatavotos SM ultra longam, kur nostartēja pieklājīgi. 25mannā arī uzrādīts 5.laiks etapā
    Jāpiekrīt, ka izgāzās LČ stafetēs, kur visticamāk "sadega" un netika galā ar nervu spiedzi pēc tā, ka pagājušogad netika 1.komandā, bet ne jau viņa dēļ komandai DSQ.
    Arī IOF rangs liecina, ka ir starp Top10 pagaidām Latvijā.
    P.S. un sevi esi ielicis nedaudz par augstu, viena vieta zemāk būtu Tev atbilstoša. un Raivo tiešām nepelnīti - Rūdolfs būtu tad pelnījis stipri vairāk!

    AtbildētDzēst
  8. Mārtiņš Cipulis29/11/11 23:49

    "Ja es nebūtu pamežģijis kāju būtu arī pašu sirmo apskrējis..." - Tā jau var pateikt, ja nevari uzvarēt. Tomēr šajā sportaveidā meistarību parāda finiša protokols. UN medaļas LČ izcīna tikai pirmie 3. Žēl Lapsas, bet tomēr šosezon viņš neko īpašu nav parādijis skatoties uz to cik daudz darba ir ieguldijis. Kaut kā nedaudz pietrūkst džekam. Bet nu subjektīvais viedoklis ir ok. Žēl ka Artojms nespēja ieskrāpēt savu vārdu tavā topā.

    AtbildētDzēst
  9. apskatnieks Oļegs Znaroks30/11/11 18:40

    Nu tops sakarīgs un atbilstošs! Runājot par Rūdolfu, tad ir skaidrs, ka viņš ir supertalants Latvijas mērogos, bet nu domāju top10 viņam vietas vēl nav dēļ pieredzes un jaunības. Domāju ka Artūrs šo topu sastādīja vairāk domājot tieši par V21E grupu. Kā arī tie paši, kas šeit ir topā kādreiz jauniešos arī pietiekoši labi skrēja, protams, netik labi kā Rūdolfs, bet top10 vietas bija, tāpēc tas vēl nav rādītājs, jo ir arī cilvēki, kas jaunībā skrēja, bet šobrīd nav ne tuvu top10, tāpēc objektīvi Rūdolfs šajā topā noteikti ielauzīsies tuvāko ~2 gadu laikā, kad jau EYOC rezultātiem tiks likt blakus JWOC. Domāju, ka Raivo bija pelnījis būt topā jau treniņapjomu dēļ, bet protams tas nav objektīvi dēļ rezultātu trūkumu, bet JWOC garā distances iegūtā vieta liekas pietiekoši laba, lai atrastos 9. vietā. Tomēr JWOC ir JWOC, tas nav sētas mačs. Piekrītu arī tam, kad kā Artūrs ir sevi novērtējis, kā arī Lapsas neiekļūšana top10. Artūrs bija labs Jukolā, Tiomilā, Latvijas čempionātā - sprintā, stafetē, maratonā, BČ stafetē. Liekas pietiekoši labs saraksts, lai pārsistu Kiviča 16.vietu WOC Q, kā arī skaidrs, kad šeit viņš noskrēja nevis tikai labi, bet tuvu ļoti ļoti labi. Jāņa Kūma veikums ir patiesi anonīmā aprakstītajam, bet kā redzi tie mači nav bijuši svarīgi. Ir labi izcelt sētas mačus, kā SELL spēles vai CISM, bet kā redzams Artūrs topā pārsvarā ar to neiekļūsi. Redzams, ka Artūrs novērtē tikai galvenos startus un piemin tikai lielos - Jukola, Tiomila, LČ, BČ, JWOC, WOC, kā arī stafetes, kur jānes visa atbildība par komandu, kā rezultāta spiediens uz sportistu ir daudz lielāks. Kā redzams to Jānis nav izturējis, tāpēc viņam ir daudz vēl pie kā strādāt, lai tiktu top10.

    AtbildētDzēst
  10. te velreiz Oļegs30/11/11 18:42

    Par Rūdolfu kā Latvijas mēroga supertalantu domāju starp elitniekiem, jo supertalants savā vecumā jau viņš ir Eiropā!

    AtbildētDzēst
  11. Martins

    Artūr - gaidu, kad pats sāksi skriet kā vējš!
    Paldies par vērtējumu un esi informēts!

    AtbildētDzēst