1/02/2017

Gada skrējēju top-10

Ir pienācis tik svarīgais un ilgi gaidītais sezonas labāko skrējēju tops, kas liek tirpās vārtīties ikvienam vidusmēra pensionāram. Šogad tops būs nedaudz savādāks, jo tas būs bez BIG 6, jo tur viss tāpat ir skaidrs, ir vērts noskaidrot, kuri ir bijuši labākie aiz lielā sešinieka.
    Tāpat jau iepriekš jābrīdina cilvēkus ar vājajiem nerviem, ka turpmākajā tekstā nebūs pieminēti šādi orientēšanās saimes dižgari - Meridiāna seja, līderis un vienkārši kārtīgs cilvēks Andris MotorCāns, OK "Saldus" stūrakmeņi un Atelis Rešķis un Vikiņš MegaMainds Mateičs, Itkā Lietuvas pierobežā klīst baumas, ka Vikinators gatavojoties Veterānu čempim un uz papīra izskatās, ka varētu būt vienīgais reālais konkurents varenajam francim - Tjerī. Vikiņam tik vairāk jāsāk draudzēties ar ātrumu, bet pēc pieredzes un tehnikas, šie divi vaļi ir gluži vai dvīņubrāļi. 
Zibens Reinijs vasaru gaidot
   10) Desmitais labākais 2016.gada sezonā ir bijis Alvis Reinijs RR Reinsons. Sezonas laikāir vairāk klusējis, nekā licis par sevi manīt, bet tas neliedza OK "Alnis" izpirkt tiesības uz Alvi, lai iegūtu šo bijušo junioru līderi savā īpašumā uz Klubu stafetēm, kur Zibens Reinijs bija Zibens ātrumā un Vikiņa meistarībā - 3.vieta pēdējā etapā, izgrabinot tādas zvagznes kā Sintijas Polu Ozolu un Ogres Kiviču. Tāpat atzīstami nostartēja arī Studentu čempionāta banketā, kur pēc Poļu pupaināko meiteņu baumām Alvis esot bijis stabili trijniekā. Uz nākamo gadu paliek atklāts jautājums, kurš Latvijas klubs savā īpašuma iegūs Zibens Reiniju, liekas, ka pat Olaines Pura Rupucis nesmādētu Alvja taktiskajai domāšanai, tas jau veidotu mega dueli orientēšanās sabiedrība- Dambe vs Reinsons.
   9) Matīss Sirmais Slikšjānis sezonu ir beidzis kā devītais labākais. Lai gan kopumā ir vēl nestabilāks kā Aldis pie rozīņu stenda XXX Maximā, bet pāris labus startus 2016.gadā ir veicis. Visvairāk Aldim ļāva smaidīt JWOC stafetē, kur necerēti labs sniegums stafetē, kā arī garajā distancē, pēc šaušalīgā sākuma, spēja pats atlikušo distanci veikt sava jaunā uzvārda cienīgā līmenī, jo uz arēnu bija ieradusies Jelgavas Irina Shayk, kas allaž Matīsu sapurina, kā neēdušu sienāzi pieneņu laukā. Tāpat Baltijas čempī veica sezonas tīrāko skrējienu un spēja pat Latviju 2 izvirzīt stafetēs vadībā pēc otrā etapa. Diemžēl vājprātīgā caureja liedza ierakstīties varenā OK "Azimuts" pieteikumā uz stafeti Ventspilī. 
  8) Endijs TITO Titomers. Šobrīdējais Aļņa līderis un Šilinatora pavārs aizvadīja pasausu sezonu, kas ir manāmi samazinājis draudzību ar Šilinatora suņiem un Trīsmetrīgo. Būdams līdzīga tipa skrējējs varenajam Kūmam, tikai ar daudz labākām sprinta iemaņām, liekas, ka ir burtiski piedzimis ar lielo stafešu meistarību šūpulī...Izcili veikti etapi 10milā un Jukolā ļāvā ieklūt šajā tik nozīmīgajā topā. Vēl viens gads priekšā junioros, vai Tito spēs norībināt Somijas akmeņus un iepriecināt Latvju Irinu Shayk!? 
  7) Jānis Tamijs Tamužs. Stabils, stabila vērtība, nesatricināms. Liekas, ka pēc stabilitātes ir pat augstākā līmenī kā Lapsjonoks no aizmugures, kad tik piefiksē pareizo virzienu aiz kāda granda muguras. Protams, meistarība un stabilitāte gribētu pacelt augstākā līmenī pašu Tamiju, taču šogad, tas galīgi nesanāca, bet tika atalgots ar Latvijas čempiona titulu stafetēs, kur pirmajā etapā atkal izskrēja uz 110%, burtiski piesmejot Slavu Garskiju. Tāpat Baltijas čempī uzņēmās tēva lomu gan Jupiteram, gan Kūmam un gandrīz sastrēba taku izlases potenciālā līdera otrajā etapā radītos sūdus - atzīstams sniegums trešajā etapā varētu būt kādreizejā Ausekļa karamašīnas 2016.gada galvenais šedevrs. 
Slava Garskijs fotosesijā
6) Dzelzs Ainārs. top-6 labāko sportistu sarakstu iesāk Kāpas līderis jeb Saulkratsu zelta miniatūra. Pavasarī Aināru no sliedēm izsita negaidīta trauma, lai gan ar visu traumu Dzelzs Ainārs braši iezīmēja savu varenumu Kurzemes pavasara pirmajā dienā, kur skrēja diezgan tuvu BIG 6 līmenim. Šī Kāpas zelta miniatūra sevi vislabāk parādīja Latvijas čempionātā stafetē, kur pirmās 10 minūtes aiz muguras spēja notuŗēt pat Ok "Azimuta" pēdējā etapa veicēju un tas vēl ar trijām čurāšanas reizēm. Ja ne vien tā liktenīgā izkliedes sistēma, kas ļāva zilajiem tankiem iegūt nelielu handikapu, tad, iespējams, Ok "Kāpa" spētu izraut pat 2.vietu. Bet visas iespējas uz nākamo sezonu...liekas, ka Čerija treniņi sāk nest augļus un Dzelzs Ainārs Čerija ietekmē atdzīvojas kā aizmidzis vulkāns. 
5) Slava Garskijs. Zilo tanku viens no simboliem un, iespējams, Latvijas orientēšanās sabiedrības lielākais seksa simbols jeb vienkārši Latvju Breds Pits aizvadījis cienīgu sezonu, kas ļāva kļūt par piekto labāko Latvijā. Kā lielākais sprādiens makaronu fabrikā jāmin - uzvara Malienas Kausos, kas Armijas cilvēkam bija pirmā lielā individuālā uzvara kāda no Latvijas Kausa posmiem un saldāku šo uzvaru padara tas, ka Garskijs piesmēja pašu Orientēšanās Ironmenu, visu mežu Rembo - Jāni Krūmiņu. Par viņu grandiozo cīņu vēl tagad meža zvēri runā un stāsta saviem bērniem kā Breds no aizmugures izlauzās priekšā, ieslēdza savu šujmašīnas ātrumu un burtiski aizskrēja no izcilās leģendas. 
Ali Māliņš savu upuri vērojot
4) Ali Māliņš. Lielākais 2016.gada atklājums ir viennozīmīgi Čerija spožākais dimants - Guntis Ali Māliņš jeb Kāpas Māls. Šis Čerija atradums ir talantu talants, divu sezonu laikā kopš izdzirdējis vārdu - orientēšanās, spējis jau debitēt Latvijas izlasē Baltijas čempionatā un Latvijas Armijas izlasē, kur braši ir ieņēmis Lapsjonoka vietu. Ali šogad kļuva par Latvijas čempionu Sprinta stafetē, kur ar savu veikumu iedvesmoja smuko Iritu kļūt vēl smukākai un  spēja pirms starta nomierināt stresojušo Polu Ozolu, kas aiz stresa esot vien dzīvojies pa tualetēm..Ja vien Kāpā nebūtu Indulim jāpalīdz Kāposts pelnīt, tauta runā, ka Sirmais nemaz nebūtu uzvarējis, jo tajās saulainājās jūlija dienās Guntis esot bijis pēc vella spēcīgs, ka pat Kāpas sensejs Čerijs nespējis Kāpas Mālu novaldīt. Visbeidzot treknu punktu sezonai Guntelis pielika startējot Ziemassvētku rogainingā, kur uzvarēja pēc scenārija- atbrauca, izsmērēja KrūmiņKūma duetu kā neēdušus, savāca trīs tērvetes aliņus, nebeidzamo slavu un aizbrauca mājās. Guntis bija tik spēcīgs, ka beigās izslēdza pat Dzīvo leģendu, kas nespēja turēt Ali uzņemto ātrumu. 
Pols Ozols Sinču lūkojot
3) Pols Ozols. Neapšaubāmais jaunā viļņa lielākais talants Latvijas orientēšanās sabiedrība un Sintijas redzējumā. Kopā ar Ali Māliņu ir kļuvis par Latvijas čempionu, pat ar piemīztām biksēm. Labākais laiks otrajā etapā Latvijas čempionātā, kur burtiski ar savu sniegumu atnesa Kāpai vēsturisku un negaidītu panākumu! JWOC stafetē tā atvērās, ka skŗēja pēc taktikas - noķera, apdzina, aizbēga. Pēdējā etapā izsmērēja pat Somu trīskāršo čempionu Olli Olijanaho. Olli intervijā wordofo,com izteicās, ka Uldis esot vienīgais no kā viņš baidoties šī gada JWOC laikā un ko Upelis atbildējis, ka nav ko baidīties, tāpat Olli mīzīšot aukstu un varot maksimāli cīnīties par otrajām vietām. 
2) Jānis Kūms. Šis izcilais pirotehniķis šogad ir bijis blāvāks par nosarkušu nēģeri un šī sezona Janelim ir bijusi sliktākā kopš Obamas nākšanas pie varas Baltajā namā. Otro vietu SiS uzlādētajam atnesa principā divi izcili starti, ar uzsvaru uz IZCILI, 10milā un Jukolā, kur Lapsjonoks skrēja savā mūža sneigumā, raisot Tumes bosu sejās prieka asaras. 10milā Gaujienietis principā vilka uz priekšu Austrija lepnumu Gernotu, bet Jukolā Varenais varenums spēja lielo baru, kas bija izveidojies otrajā etapā, sadalīt pēc sava prāta un paceļot Tumes 2 komandu nebijušos augstumos.
1) Jānis Krūminators. Lielā globusa ieguvējs ir uzvarējis arī gada skrējēju topā, pelnīti un bez lielas domāšanas Krūms šogad pierādīja, ka cāļus skaita rudenī un zivis dzīvo ūdenī. Izcili sniegumi lielajās stafetēs. Tāpat bija ļoti konkurētspējīgs ar BIG 6  Kurzemes pavasarī un Kāpā. Kāpā par mata tiesu atpalika no Baltkrievu mazās raķetes - Mihalkina. Ziemeļu dievdienās kutināja nervus Sirmajam un Malienas Kausā dēļ ceļainām  beigām izlaida uzvaru no savām rokām. Bet kā punkts uz i bija veiksmīgais starts Brazīlijā, kur vidējā distancē skrēja gluži kā pirms 10 gadiem un bija stabils izlases līderis. Liekas, ka Krūmam ir kādi slepeni plāni attiecībā uz 2017 un 2018.gadu. Jānovēl tikai - lai izdodas, konkurence vienmēr ir patīkama lieta. 



3 komentāri:

  1. Tam, kurš šodien lasa šo liecību, vajadzētu svinēt kopā ar mani un manu ģimeni, jo tas visiem sākās kā joks, un daži teica, ka tas nav iespējams. Mani sauc Aleksandrs Bendiks, es esmu no Rīgas, bet kopā ar sievu pārcēlos uz Beļģiju. Esmu laimīgi precējusies ar diviem bērniem un skaistu sievu. Kaut kas briesmīgs notika ar manu ģimeni, es pazaudēju darbu un sieva aizgāja no mājas, jo es nevarēju parūpēties par sevi un ģimeni. viņai un maniem bērniem tajā laikā. Man izdevās deviņus gadus, neviena sieva mani neatbalstīja, lai labi rūpētos par bērniem. Es cenšos nosūtīt testa ziņojumu sievai, bet viņa neļauj man ar viņu runāt. Es cenšos aprunāties ar viņas draugu un viņas ģimeni, bet es joprojām zinu, ka kāds varētu man palīdzēt, un es vēlāk esmu nosūtījis pieprasījumu tik daudziem uzņēmumiem, bet tik un tā nezvanu man, līdz pienāk kāda uzticīga diena, kuru es nekad savā dzīvē neaizmirsīšu . Kad es satiku vecu draugu, kuram es izskaidroju visas savas grūtības, un viņš man pastāstīja par lielisku cilvēku, kurš viņam palīdzēja iegūt labu darbu Coca cola uzņēmumā, un viņš man teica, ka tas ir rutīnas šarms, bet es esmu cilvēks, kurš nekad tic pareizrakstībai, bet es nolēmu to izmēģināt, un es ar viņu sazinājos, izmantojot doctorosagiede75@gmail.com. Viņš mani pamācīja un parādīja, kā rīkoties šajās trīs burvestības palaišanas dienās. Es sekoju visiem norādījumiem un daru to, ko viņš man lūdza darīt labi. Drosagiede pārliecinieties, ka viss noritēja labi, un mana sieva mani atkal redzēs pēc brīnišķīgā darba Drosagiede. Mana sieva man piezvanīja ar nezināmu numuru un atvainojās, un viņa man teica, ka viņa patiešām man pietrūkst, un mūsu bērni un mana sieva nāk mājās. Un pēc divām dienām uzņēmums, kas man nosūtīja pateicības vēstuli, sauca, tagad es esmu piemērs uzņēmuma vadītājam šeit, ASV. Iesaku, ja rodas kādas problēmas, nosūtiet ziņojumu uz šo e-pastu: doctorosagiede75@gmail.com vai whatsapp 2349014523836, un jūs iegūsit vislabāko rezultātu. Uztveriet lietas kā pašsaprotamas, un tas jums tiks atņemts. ES tev novēlu visu to labāko.

    AtbildētDzēst
  2. Mani sauc Federico Guillermo Varas
    Esmu ļoti laimīgs kā uzņēmējs, man bija iespēja saņemt savu aizdevumu no šīs organizācijas caur starptautisko attīstības banku




    Atgriezeniskā bankas aizdevuma programma nodrošina aizdevumus uzņēmējiem un sievietēm, kuras vēlas pieteikties aizdevumam.
      USD 100 000 tūkstoši līdz USD 500 000 tūkstoši personīgajiem aizdevumiem,
      No 400 līdz 800 miljoniem ASV dolāru kredīta aizdevumi komerciāliem aizdevumiem
    Auto apdrošināšanas aizdevums un vēl daudz vairāk
    Sazinieties ar: zechkovivan@mail.ru
    Vai greskychanosky@post.cz
    Ieradies nāk visi

    AtbildētDzēst
  3. Mani sauc Federico Guillermo Varas
    Esmu ļoti laimīgs kā uzņēmējs, man bija iespēja saņemt savu aizdevumu no šīs organizācijas caur starptautisko attīstības banku




    Atgriezeniskā bankas aizdevuma programma nodrošina aizdevumus uzņēmējiem un sievietēm, kuras vēlas pieteikties aizdevumam.
      USD 100 000 tūkstoši līdz USD 500 000 tūkstoši personīgajiem aizdevumiem,
      No 400 līdz 800 miljoniem ASV dolāru kredīta aizdevumi komerciāliem aizdevumiem
    Auto apdrošināšanas aizdevums un vēl daudz vairāk
    Sazinieties ar: zechkovivan@mail.ru
    Vai greskychanosky@post.cz
    Ieradies nāk visi

    AtbildētDzēst