10/19/2010

Tiek aizvadīti Alda ienesīgākie mači

Tika aizvadīti Alda ienesīgākie māči kopš tālā 86.gada Grand prix tūres, kas norisinājās niedrāja. Azimuta rudens maratons pēdējos gados ir kļuvis par vienu no visnīkulīgāk apmeklētiem pasākumiem Smiltenes pusē, bet šogad viss bija savādāk, laikam Aldis sācis iet uz baznīcu vai arī tā tam bija jānotiek. Šogad ARM norisinājās Palsmanes pusē – lankaskalnā, Kokankas triumfs un opeļa(Ilmārs Ķauķītis) 3.vieta ir divi augstvērtīgākie rezultāti. Karte tur ir kāda ir – liels purvs un nedaudz baltais mežs -visai viegli dabūt rozīni. Pēc neoficiālas informācija startēja 130 Alda distanču cienītāji, vienīgi es, būdams pakļāvies 50 latu vilinājumam, uz šo pasākumu neierados, protams, smuki tas nebija, bet Aldis arī mūs- visu klubu piečakarēja klubu stafetēs, šo faktu laikam neaizmirsīšu līdz pirmajam sniegam.
Visiem nav noslēpums, ka azimuts pēdējos gados vairs tādus miljonus Alda maciņā neienes, ziedu laiki bija 80.gadu vidus, 90.gadu sākums, kad rozīnes un vīnogu sula tika dzerta every day. Nu jā, bet mūsdienās viss ir mainīgs. Bet ARM Aldim atnesa patiešām lielu piķi, slavu un neskaitāmus fanu zvanus. Runāju ar Aldi, cik īsti viņš uzvārījās nav zināms, bet ziemai būs gana. Slava tika iegūta no skandināvu puses, jo tie nekad nebija redzējusi un skrējuši par tādu purvu (bijušās kūdru raktuves ulmaņlaikā), un tad tika veltīti Aldi labie vārdi, ko viņš arī ir pelnījis. Zvani tika saņamti no vecām brūtēm, Redaktores, Zviedriem, kuri ieteica vel rīkot sacensības šajā apvidū.
Nezinu vai rozīnes vēl maximā ir palikušas, bet Aldis kārtējo reizi ir izdarījās lielisku darbu. Ceru, ka viņa entuziasms nekur nepazudīs un es vēl pāris gadus varēšu sviedrus paliet azimutā un ar Aldi parunāt, kā bija viņa laikā, lai iegūtu pēdējo info, kā iegūt maksimālo no savas šķiedras. Tā kā jubileja nav aiz kalniem, tad manas domas arī kļūst arvien nopietnākas un ilgākas...

p.s 7dien skrēju Gulbenes apļus, rozīne atkal paveica savu darbu...skrēju 8km skrējienu, sāku ātru, pat ļoti ātri pirmos 2,7km noskrēju pa 8.10....bet jutos ok, jūtu, ka viss iet pareizā virzienā...tad pēdejā aplī mani viens piekēra un tad iestājas rozīne un vairs nebija soļa un sākās mocīšānās, galu galā 2.vieta, +0,10 sek, bet par olimpieti Paipalu( slēpotājs) pasmējos....gala rezultāts 25.32..

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru