11/14/2010

Vecākais brālis no dvīņu torņiem


Runa neies tiešā nozīmē par torņiem, bet gan otru lielāko zvaigzni Gaujienā – Ati Dandenu. Visnotaļ patīkams cilvēks un labs draugs kopš 14 grupas.
Jā, varbūt šis orientierists nav pats atpazīstamākais, bet viņš noteikti ir viens no labākajiem kartes lasītājiem šaipus donavas. Visu karjeru ir atradies māsteru māstera ēnā, bet arī viņš ir veicis pāris izcilas un nemūžam neaizmirstamas sacensības, kurās māsteru māsteram ar virziena piekoriģēšanu vien bija par maz. Nerakstīšu par viņa plusiem un mīnusiem, jo plusu viennozīmīgi ir vairāk.
Es veikšu nelielu ieskatu viņa karjeras galvenajās sacensībās, kurās visa Latvijas sabiedrība mazgāja savas bikšeles biežāk kā iepriekš.
Kāpa 2008. Jā, šajās sacensībās Gaujienas otrais numurs atradās, iespējams, mūža formā un pasmējās par Gaujienas neapšaubāmo pirmo numuru. Viņš samala visus un sevišķi pēdējā dienā, kad Lapsa nespēja viņam izsekot līdzi (Lapsa otrajā dienā bija lietojis maģisko dziru) – Atis laikam skrēja atrāk kā čigāni triatlonā. Ar tādu skrējienu viņš būtu bijis labs pasaules junioru čempī, kur daži izlases dalībnieki kā es, austrālijas bronza bijām antiformā, īpaši atceros mikusa divus izlaistos kp stafetē, kam negadās? Vēl jāmin, ka čalim ir trīs zelti Latvijas čempionātos pēc kārtas, ko mēs ar cilvēku kapēcmantevineuzvarēt vēlamies manīt nākošgad Smiltenē. Mēs reāli tagad meklējam vēlvienu cilvēku, kas dalīs uzvaras priekus nakamgada stafetēs Smiltenē, iespējams tas būs Atis, bet lielākas bažas ir par Alda formu – vai viņš nepartrenēsies pa ziemu un vai viņš spēs kontrolēt savu ātrumu sev zināmā kartē!
Ā un paldies jāsaka Grundzāles stratēģim jeb mārēnam par vakardienas ilgi gaidīto video – bija forši!

2 komentāri:

  1. Veci, vēl vajag papildināt rakstu ar dažiem raciem.. bet nu tas teksts par to, ka skrēja ātrāk kā čigāni triatlonā, es biju gar zemi :D

    AtbildētDzēst
  2. njā, par to pēdējo dienu- atceros kā E.S teica: "lai ta noskrietu vajadzīgi spārni..."

    AtbildētDzēst