12/19/2010

Kārļa fenomens

Šo čalīti, ievērojāmo orientēšanās veterānu, kartes lasīšanas dievu ievēroju jau skrienot desmit grupā, bet tā pa īstam nonācu kontaktā 16 grupā, kur mačojāmies gan horizontā, gan azimutā. Jāatzīst, ka dažreiz arī zaudēju viņam, bet ja atmiņa neviļ, tad lapsa zaudēja divtik vairāk.
Īsāk par viņu, īss mans raksturojums: Ar augumu apveltīts, kādreizējā iesauka Karls Melons (slavens NBA basketbolists), ļoti izcili lasa karti, nav īpaši tendēts uz skriešanas ātrumu, labs visos apvidos, īsts sava aroda fanāts.
Ar orientēšanās sportu sācis nodarboties vien pēc universitātes absolvēšanas, kas liedzis ir iegūt Karļikam slavu starptautiskā līmenī, augstākais punkts noteikti ir bronza pasaules veterānu čempī Austrijā, pirms 4 gadiem, jāmin, ka mūsu virtiozs pirms tam bija pabijis augstkalnos un entajās kvalifikācijās burtiski lidojis un nav spējis nolasīt karti, tātad viņa ātrums ir bijis akurāti kā Lapsas ātrums līdz TV punktam jukolā. Nonākot finālā Karļikam bija jau ierobežots ātrums, bet tas neliedza tehniski veiksmīgi izkost distanci un iegūt tiesības uzkārt sev bronzu kaklā. Smaids pārņēma viņa seju uz pailgu laiku.
Vēl karļiks ir ievērojams ar to, ka ir mūsu Aldžas vienaudzis un ne reizi vien licis viņam svīst ne pa jokam, kā nekā viena no alda iesaukām ir – iemesls kapēc Karļiks svīst, un viņu cīņas nereti tiek pārraidītas Eurosport tiešraidē. Abi šie kapātāji ir liekami vienā meistarības maisā – Aldis savos ziedu laikos ir vairāk bijis kapātājs, mīlējis zaļos apvidus, mīlējis vairāk sievietes, bet savukārt Karļikam, jo tehniskāks apvidus, jo runatīgāks viņš ir pēc distances, jāatzīmē, ka uz ātrumu Aldis uzskatāms nedaudz ātrāks.
Bet Karļika izcilajai kartes lasīšanai ir arī ēnas puses, jo reizēm kartes ir uzzīmētas nepareizi, tad kkas nojūk lasīšanā, saprašanā un tad vismierīgākais cilvēks Kārlis ir gatavs spert zemes gaisā, un siekalas veļas pār muti kā pēc kārtājās zaudētās reizes cilvēkam kapēc man tevi neuzvarēt. Atceros vēl šo baltdien kā reiz gadījās Ungārijā, kad nebija kkas ar karti, tik dusmīgu nebiju viņu nekad redzējis, likās, ka bija aizmirsis kā runāt, kļuva sarkans kā visgardākais tomāts, tajā laikā mēs vēl bijām devušies ceļā ar viņa maģisko Ford busiņu (kurā ir apstrādātas daudzas no pretējā dzimuma), kurš vairs nav starp dzīvajiem, bišku izpuva un tā.
Vārdu sakot, no šiem vecajiem grandiem mēs varam mācīties daudzas sīkas lietas, kas spētu izmainīt mūsu rezultātu kaut par spļāviena attālumu. Šis kartes lasīšanas virtiozs vēl ilgi paliks manā atmiņā.

7 komentāri:

  1. o jā, šis orientēšanās guru un Brantu valdnieks arī manā atmiņā spilgti palicis gan ar savām orientēšanās prasmēm, gan skatījumu uz dzīvi, vēl šodien atceros vienu no Karļika domugraudiem - neilons ir jāmazgā tikai tad, kad iemetot istabas stūrī tas paliek vertikālā stāvoklī :)))

    AtbildētDzēst
  2. Šis cilvēks man vienmēr asociēsies ar Brantiem un viņa rīkoto Paaudžu sacensībām, kur jo ilgāku laiku tu pavadīji distancē, jo Karļika smaids finišā bija lielāks :D tiešām orientēšanās guru!

    AtbildētDzēst
  3. atceroos vel vinja profilu draugos :D:D:

    AtbildētDzēst
  4. Ko dara Kārlis ziemā sestdienās un svētdienās? Paskatieties Magnēta rezultātus, Kārlis skrien pa sniegu, vai tas ir normāli..?:)

    AtbildētDzēst
  5. Mjā, Branti ir labie...;)) Un Karļiks ir viena no OS leģendām. Tāpat viņš neņem vērā personas kodu un mēdz skrieties ar jaunākiem censoņiem.

    AtbildētDzēst
  6. Diezgan episks personāžs, braucot ar viņu slavenajā Ford busiņā varēja arī ar sirdi aiziet, ja vien turēja acis atvērtas. :D

    AtbildētDzēst
  7. "....vēl ilgi paliks manā atmiņā."
    Vai tas ir nekrologs??

    AtbildētDzēst