8/30/2011

Augusts

Varbūt daļai no maniem lasītājiem liekas, ka esmu nozudis vai pat pametis lielo sportu, bet tajai daļai, kas aktīvi piedalās sacensībās noteikti situācija izskatās savādāka. Kā iemesls manai nolaidībai bija vairāk uz emociju trūkumu norakstāms un arī uz to, ka daudz laika veltīju karšu analīzei un lai izprastu pie kā jāpiestrādā, lai iekļūtu pasaules elitē. Augusts kopumā bija raibs, dīvains, iespaidīgs, bet noteikti tas bija ļoti vērtīgs manai izaugsmei.
Augusta sākumā piedalījos Viļņa rīkotajos orientēšanās svētkos – Malienas kausos, kur tikai neveiksme pirmajā dienā (varētu teikt arī – Lapsa mani nepasauca) liedza pabojāt nervus pašam Timo Sildam. Forma arī pēc O-ringena bija iemigusi un uz noguruma fona. Bet kopumā Vilnis bija sarīkojis patīkamus svētkus, iepircis kvalitatīvu ūdeni, bija noorganizējis saldējumu, kas ātri beidzās, bija izraudzījies Gaujienas otro numuru par punktu licēju, kas ļāva ieraudzīt sen neredzēto 95.gada Super Seatu. Kā arī bija slēdzis vienošanos ar pašu kungu augšā un tādā veidā ieguvis patīkamu laiku Malienas kausu laikā. Distances arī bija lieliskas jo lieliskas, liekas, ka orientēšanās virtuozs Vilnis bija pāris naktis negulējis, lai tik distanču veikšana sniegtu mums baudu.
Vēlāk, sazin kurā datumā, piedalījos piedzīvojuma mačā Cesvainē, biju vienā tīmā ar armijas cilvēku Artjomu ( Armijā viņa iesauka ir Zaldāts) un diviem Sāriem. Bez lieka stresa un bez želeju lietošanas samalām pārējās komandas gluži kā Lapsa visus līdz skatītāj punktam klubu stafetēs. Un rezonā ieguvām iespēju aizbraukt uz Londonu. Londonā apskatījām kā tur melnajiem iet, kas tiek piedāvāts maķī, noskaidrojām kapēc ķīnieši tā smaida, sapratām, ka meitenes tur nav pārāk smukas, iepazinām klubu dzīvi. Un tikām arī piekrāpti, jo abi brāļi gribēja nobaudīt vietējo piedāvājumu un mums teica, ka būs pieejams vienā klubiņā, bet izrādījās, ka figu un nācās iepazīt brāļu bēdīgo sejas pusi. Tā jau Londona ir forša pilsēta, tik visi cilvēki baigi steidzas, gluži kā pēdējā momentā uz tualeti. Bet pie pozitīvā aspekta jāmin tas, ka Londonas parkos atsķirībā no Latvijas nav piemīnēts līdz bezsamaņai un pa zālīti var skriet kaut vai skatoties debesīs.
Klubu stafetes tika gaidītas un kā vēl, mēs pat paši izveidojām savu totalizatoru, bet tas tā, jo tika ieraudzīti interesanti fakti klubu pieteikumā, proti, Visvarenais Siguldas kalnu dievu dievs Andris „motors” Cāns dēļ izlīdzinātās spēku metodes tika iekļauts pašvakā tīmā, bet tas neliedza pirmo distances daļu turēties kopā ar pašu Lapsu un tik pieļautās kļūdas liedza vakarās pacelt glāzi uz viņa veselību. Meridiāna motors galu galā tāpat atstāja bez biksēm lielāko daļu švakumu un iznāca 8.vietā pirmajā etapā. Mums pašiem gāja pieticīgi, ieguvām 3.vietu! Bija daži feili un tā, bet tas šobrīd nav svarīgi, mērķis ir un paliek Latvijas čempis. Klubu stafetes sniedza arī pārsteigumu pretējā dzimuma līnijā. Abi ar Artjomu nospriedām, ka E.S koeficents ir uzkāpis līdz aktuālam līmenim, cerams, ka šī kundze no lielā sporta nepazudīs un turpinās nākamās gaitas jau mūsu klubā.

Tad jau tiekamies Latvijas čempī, novēlu, lai jums visiem Latvijas čempja laikā ir labākā forma, kas ļautu iegūt pozitīvas emocijas skatoties rezultātus.

8 komentāri:

  1. Nu, un iedomājies kā ir Londonā skriet caur tiem uz tualeti steidzošajiem cilvēku pūļiem orientējoties... super- ir lieliska iespēja izgrūstīties un izbļaustīties valodā kuru tur gandrīz neviens nesaprot :) pēc divām nedēļām ar Andi to darīsim jau otro reizi :) Tev tur ofic patiktu skriet un pacīnīties par augstāko pakāpienu.

    AtbildētDzēst
  2. Tāds raksts:D. Visu cieņu! Un ne jau tāpēc, ka ir pieminēts mans nezvērs...

    AtbildētDzēst
  3. Laabs :D:D:D

    AtbildētDzēst
  4. gaidiju jau kadu rakstu ;D
    bomba :D

    AtbildētDzēst
  5. Anonīms1/9/11 15:21

    Londona-tas labi!Vai LAT izlase taisies konkuret 2o12.? kaut ka garlaicigi,ka nav tavu comment!

    AtbildētDzēst
  6. Protams, ka taisos :) Šī neveiksme tik padarīs mani stiprāku!

    AtbildētDzēst
  7. Anonīms3/9/11 15:31

    Kā tev patīk sistēma,ka treners izvēlas,ko sūtīt uz PČ,vai tomēr derētu atlases mači?Atlase ar neparāda patiesos spēkus-uz atlasi stiprs,bet PČ nav finalā!Ar tevi ar tā bija uz Norvēģiju!Tas būtu objektīvi atlasīties Latvijā? Varbūt citā valstī?

    AtbildētDzēst
  8. Pauliņš4/9/11 17:35

    Man īsti nepatīk, jo esmu tāds kurš nav visu laiku formā, man patīk būt formā uz atlasēm un tad zinot, ka braukšu uz pasaules čempi, nopietni tam gatavoties! Norvēģijā nebija mans sprinta apvidus - daudz bija pa mežu kam nebiju gatavojies!

    AtbildētDzēst