12/14/2012

Gada skrējēju top -10


Kā jau tradīcija manā blogā un ikvienas sievasmātes dzīvē ir mana ikgada skējēju tops, kur ir notikušas diezgam lielas izmaiņas, bet tas jau tikai rosina apetīti. Neticami kāpumi, Lielā varēšana, Armijas Tvēriena sniegums, Vislatvijas Supermena (Lapsas) atdzimšana...tas viss turpmāk manā gada topā.
1. Edgars „melnais zirgs” Bertuks. Protams, ja jau šis Strautiņu supermens ir atzīts par labāko Pasaulē un nu jau slavas ziņā ir pielīdzināms pašai Šveices primadonnai Simoniņai, tad būtu diezgan nekorekti viņam neatvēlēt pirmo vietu topā, lai arī kā Sirmā kungs noārdījās Kāpā. Neskaitot neaizmirstamo sniegumu nedēļas garumā Pasaules čempī, vēl augstvērtīgi piesmēja pārējos Jukolā un Eiropas čempja pirmajā etapā. Pārejos rezultātus uzskaītīt nav vērts, jo tie šajā kontekstā ir kā ieskābuša piena pieliešana savām ikdienas pārslam.
2. Mārtiņš „Pirmā vijole”. Lai gan iepriekš bija stabils pirmais numurs manā un Daces topā, bet dzīvē nekas nestāv uz vietas. Šogad arī ir labi atrādījies plašākai publikai – Izcils sniegums Eiropas čempionāta garā distancē, stabilitātes un uzticības apliecinājums stafetē, ja tik nebūtu tās traumas un traumiņas, tad iepējams šajā gadā būtu ieraudzījuši bijušo Gunāra audzēkni iepriekšējās kvalitatēs. Pasaules čempī nebija savā kaujas formā un ne pat tuvu, kas vai nu nedaudz sagrāva vai arī būš labs motivācijas avots nākotnei, rudenī atradās izcilā formā, ko apliecināja gan NBS krosā, gan citās sacensībās. Lai izdodas nākamgad ieraudzīt dzirkstelīti tavās acīs un varbūt arī gredzenu Daces pirkstā.  
3. Kalvis CK Mihailovs. Gada laikā ir ne tikai labi aptetovējies, bet arī labi pielicis formas un sava snieguma ziņā, kļuvis par līdzvērtīgu stafetes skrējēju pirmajiem diviem, kas gandrīz arī atnesa vēlamos priekus un medaļu Eiropas čempī. Uz Eiropas čempi nebija iekāpis olimpiskākaja formā, bet B finālos ar vēso pieeju un ne tik laimīgām bikšelēm sasniedza labus augstumus. Savu galveno uzplaukumu sasniedza Šveicē, kur garās finālu iesāka ar medaļas cienību ātrumu, bet nedaudz sadega, bet tik un tā sniegums, gan garajā, gan vidējā bija Pasaules klases sportista cienīgs. Zviedrijā Kalvītis jau gandrīz vai dieva statusā – uzvara vidējās hītā, Somu pundura piesmiešana 10milas finišā un daudz vēl...bīstams putns nākotnē, pat pašam Annikas drebinātājam un pavēlniekam.
4. Artūrs „Dzīvā leģenda” Pauliņš. Lai gan uz Eiropas čempi devās ar augstiem mērķiem un ambīcijām, bet kaut kas nogāja greizi un neatradās savā optimālajā atrumā, tā tad izgāšanās. Tāpat pašķidrs sniegums Dānija (sezonas bedre). Īso etapu killera apliecinājums 10milā un Jukolā. Izcils sniegums Spānijas cīpu priekšā un izcilās sezonas beigas ļāva ierindoties tieši šajā vietā topā. Atstarpe līdz maģiskajam trio ir paliela, bet ja būs draugos ar Cunami un progresu, tad viss ir iespējams.
5. Andris Jubelis. Izlases dalībnieks gan EČ, gan PČ, bet rezultāti šajos čempjos galīgi ne tādi kā pus Madona un pats Sarkanietis cerēja. Visu triju Dzelteno stabilais sniegums stafetē, atnesa zeltu Daugavpils pusē. Tāpat labi cīnījās un elsa CISM laikā, bet tas arī viss, ko var uzlikt uz papīra. Kaut kas noteikti mainīsies, jo ir notikušas zināmas izmaiņas, bet vai progess būs tik liels, cik pats Jubis un Mežmalieši gaida, to mēs uzzināsim jau nākamajā sezonā. Stabilitāte galvenais ierocis joprojām. 
6. Jānis „Supermens” Kūms. Gada laikā lielākais kāpums topā. No kompasa pienesāja ir izaudzis par izcilu skrējēju un tikai gada laikā. Mistiski netika iekļauts sastāvā uz EČ, jo sezonas sākumā bija samērā ļengans un nevarīgs. Labākais laiks 10milā vienaldzīgu neatstāja pat seksīgākās nēģerietes karību pludmalē. Tāpat netika dota iespēja visiem atmerīt CISM laikā, ko Janka atzīmēja ar totālu vilšanos Dobeles pusē ( sezonas bedre). Bet tālāk līkne tikai uz augšu – piemīlīgs sniegums Studentu čempī, bet iegūto cīpu skaits banketā deva papildus bonusu manā skatījumā. Un kā galvenā medusmaize ir sniegums Zviedrijas čempī ultralongā, kur tika piesmiets pats Austriešu orientēšanās princis un pirmais numurs Gernots, ja vien manas maniakālās spējas finišā, tad vieta būtu graciozāka un daudziem galvassāpju veidojoša. Neskaitāmās treniņstundas sāk nest dāvanas, nākotne solās būt spoža, Čehijā jāņem medaļa.
7. Aaaartjoms „ Armijas Tvēriens” Reeeekuņenko. Nezinu ar ko, lai sāk, jo šis Harija spēdeklis gada laikā ir uzplaucis kā jasmīna zieds...Neticamais sniegums Dānijā, studentu čempja laikā satraumējās un nespēja paņemt savu medaļu stafetē. Galvenais zelta kaldinātājs Latvijas čempī stafetēs. Šajā gadā kļuva par pirmā etapa stāru, šajā ziņā piesmejot pašu Vislatvijas Lapsu. Bonusā visam – bronza Latvijas čempī maratonā, tādā veidā izsakot pretenzijas uz līdera statusu kluba rindās. Sezonas otrajā pusē uztaustītā pārliecība ļāva apsteigt topā gan tamužu, gan savu kādreizējo čomu un kara lietu ekspertu Lielo, bet liekas, ka Lielais par to īpāsi nebēdā. Nākotne solās būt ne mazāk spoža, tik jāspēj savu ātrumu pārvēst lielākās kvalitātēs.
8. Rūdolfs Zērnis. Kāpums topā arī šim jauneklim, kurš tiek uzskatīts par lielāko nākotnes cerību orientēšanās sabiedrībā un visā Saldus pievārtē. Lieliski savu talantu pierādīja JWOC laikā, īpāši vidējās kvalifikācijā, finālā biš pietrūka emocijas un arī dzen apavu izvēle kliboja. Jau 18.gados bija un ir Junioru izlases līderis un atrodas visu mazo uzmanības centrā. Rudens pusē izcēla medaļu Zviedrijas čempī, kas komentārus neprasītu pat Armēnijas futbolistu vidū. Nākotne solās būt iespaidīga, bet galvenokārt tā būs atkarīga no paša un sencīša gudrību tāluma.
9. Dāvis DD Dišlers. Lai gan ar stabilitāti neizceļas un ir neprognozējamāks pat par taifūnu Amerikas piekrastē, bet šajā sezonā ir uzrādījis atzīstamus rezultātus, kas laikam netika novērtēts no Lietuviešu skaistules puses. Dzīvās leģendas un Sarkaņu lielskunga prombūtnes laikā visus pa sienām izsmērēja Latvijas čempionāta laikā. Lieliski noskrēja Jukolas 6.etapā, kur pat īpaši neatpalika no Pirmās vijoles snieguma. Un visam kā rozīnīte bija neaptveramais sniegums Zviedrijas čempja pirmajā etapā, kur lika savām fanēm burtiski mētāties ar apakšveļu. Dotības un talants vairāk kā saprašanas, problēmas ir citā jomā.
10. Jānis Tamužs. Par šo vietu ilgi šaubījos starp Lienes lepnumu un ozona pirmo numuru. Tolya ir iztekts dabas bērns, kas jau piedzima ar izteiktu talantu, pat bez īpašas trenešanās ir bīstams, bet savukārt Henrija labā roka visu ir sasniedzis ar smagu darbu, ar savu fanātismu – mīlestību pret šo sportu. Šogad sezonas sākumā nebija formā, galīgi, laikam tika plānots viss priekš kāzu afterpārtija. Normas robežās nostartēja Studentu čempī. Bet tad visas kārtis lika uz Latvijas čempī, kurā Tamužš bija kļuvis par citu Tamužu...paņēma bronzu un līdz bezsamaņai cīnījās par medaļu stafetē, ar pašu Timo Sild, jātzīst, ka tālu nebija no otrās medaļas un papildus bonusiņa Lienes izpildījumā.

Būs arī Otrā ešelona tops.

38 komentāri:

  1. Prasījās jau mums dalīta 4. vieta, bet es jau arī sevi liktu augstāk. :) + uz papīra vēl bija liekams Baltijas čempionāts un maniakāli veiktais 2.etaps stafetē.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. man gan šķiet ka Tev, Andrīti vajadzēja drīzāk zemāk - kautkur tūlīt aiz Artjoma, jo Tev nu šogad bija vairāk amatieru līmenis, hronika augstprātība Tev ir traucējusi sasniegt jebkādu līmeni :D

      Dzēst
    2. Sūdīgi Tev, anonīmi jau viegli te bārstīties, pasaki vārdu un tad jau lietas varam izrunāt konstruktīvi. Pagajušo ziemu un tagad strādāju 8h/dienā + mācos. Trenējos 6-7 reizes nedēļā. Nopelnīju vietu EC un PC, veselība un traumas patraucēja. Bet tu jau labāk zini.Bet tu

      Dzēst
    3. Anonīms 19/12/12 19:34

      Hroniska bailes un skaudība tev ir traucējušas uzrakstīt vārdu :D

      Dzēst
    4. Nu tieši tāpēc jau TU arī esi amatieris ka strādā 8 H + mācies un ka 6-7 reizes nedēlā vēl trenējies, tad kur var cerēt uz kautkādu tur labu vēl veselību :) :) Amatierim amatiera režims un arī rezultāts attiecīgs, un Tu vēl ceri tā turpināt ar augšupejošiem rezultātiem ?? !! labāk atvelc sviru un laidies lejā no mākoņiem :D

      Dzēst
    5. A ko man darīt, ja ar tādu režīmu tiku uz EC un PC. Katrā ziņā šobrīd veselība ir savesta kārtībā + trenējos labi, tā kā mākoņus pastumdīšu to tev varu apsolīt.

      Dzēst
    6. atkal Tev taisnība, protams ka Tu tiki uz EC un PC, bet lieta ir tāda ka mūsu sportistiņu pauros ir tāda psihoze- viņi domā ka ir tikuši uz EC un PC tad ir baigie veči, bet tas ir tikai gaiļa svarā, un tas arī neljauj attīstīties, zināms līmenis TEV ir bet Tu toties esi mākoņos tā vietā lai TU būtu uz zemes :D :D

      Dzēst
    7. Tur nu gan tu šaubies, ne man, ne Artūram, ne vienam citam nav doma tikai kautkur tikt, ne tāpēc mēs trenējamies. Tu pats īsti nesaproti, kur atrodies, ja vari tā izteikt klajus minējumus par to, ko es domāju un daru. Dzīvo savu dzīvi un netraucē to darīt citiem, un ej izroc sev vēl kādu bedri.

      Dzēst
    8. nu redzi pats kā Tu cepies un nevari savam lepnumam nevienu cm pārkāpt pāri, cepies vien tainība Tev nepatīk

      Dzēst
    9. Ja jau pazīsti mani tik labi, tad lūdzu konkrētas lietas, kur mana augstprātība vai lepnums ir izpaudies un ko tas man ir traucējis vai traucēs (vai varbūt Tev traucē). Īsti nesaprotu, ko tu gribi ar to panākt...

      Dzēst
    10. Oļega tante Mirdza no Liepājas rajona, Kules pagasta "Piņdžām"21/12/12 14:48

      Hei čau! Ka tik "Anonīms" nav meitene. He he he. Nu varbūt arī ir džeks. Laikam problēmas gultā, un gribās kautkur izpausties. Te nu atrasts kāds uz kuru ir cemme un pie kura var piekasīties. Žēl man tā cilvēciņa.

      Dzēst
    11. man pie kājas ko Jūs te skrecelējat, es vienkārši apkopoju daudzu cilvēku domas orientieristu abiedrībā kā saka rakstu citu vardā jo tacju neērti acīs teikt letiņiem, :D tāda mentalitāte, nu apnicis tas Andža visiem koroče un tas arī ir viss , ko te daudz vairāk, kādam ta ir jāsāk beidzot viņš audzināt hahah

      Dzēst
    12. Un vispār, Jums būtu jāpriecājas ka te ir kādas amplitūdas diskusijās, jo te Artūrs ir uztaisījis manu prāt labāko TOP apskatu latvijā orientieristiem, jo tai LOF lapā vispār nekā nav, cepuri nost Artūram, lai Aldis sarkst aiz laimes.

      Dzēst
    13. Kuru cilvēku vārdā tu runā? Beidz raustīties... saprotu ka Tev tiešām problēmas, esmu psihologs un varu tev palīdzēt.

      Dzēst
    14. problēmas ir Tev - kā Tu saproti pats !, un otrkārt - ja Tu esi psihologs, tad es esmu baletdejotāja. atradies psihologs, Tev pašam smiekls nenāk?, ja Tu būtu psihologs TU uz šitādām vestulēm nereaģētu kā saprātiga būtne, takssto sorry, lūzerim lūzera domāšana

      Dzēst
    15. Nu es tikai turpinu sarunu, lai saprastu kas tu esi, būtu diezgan interesanti zināt, kurš cilvēks, kas mani pazīst ir tik slims un bailīgs. Parasti es neatbildu uz anonīmiem komentāriem, bet tavs gadījums ir īpašs. Cerams roku tev nekad neesmu spiedis.

      Dzēst
    16. Nu pats redzi kāds Tev kultūras levels! - es Tevi par slimu neesmu saucis, tikai paskaidroju ka tev vajag laisties no mākoņiem lejā, jo pārāk daudzi par to sāk koļīties un vainīgs jau esi TU nevis kāds cits, tākā izvēlies vārdus pirms runā!

      Dzēst
    17. Tu mani apvaino un māci, bet es tevi nedrīkstu. Iespējams esi Dieva statusā. Katrā ziņā tu esi labs piemērs, pie kā skaudība noved cilvēku. Nupat noskatījos "Sapņu komandu", filmu ar labu zemtekstu un dzīvesstāstiem kā cilvēki cīnās, lai piepildītu sapņus. Triviāla domāšanas forma un komentāri tev padodas un konstruktīvu sarunu tu ar mani veidot droši vien negrasies, tā kā nāksies vien man izkārt balto karogu.

      Dzēst
    18. Nav jēgas runāt ar cilvēku, kam galamērķis sarunām ir sava taisnība jebkurā variantā, it īpaši vēl ar tādu, kurš sevi nosauc par psihologu, te nav vietas komentāram ne arī diskusijām.

      Dzēst
    19. Man taisnība sarunas galamērķī ir jau no 5 gadu vecuma, tā vismaz liecina vēsturiskās liecības, protams, ar dažiem izņēmumiem.

      Dzēst
    20. Vecos laikos teica: "kas sevi sauc par meistaru nav meistars", tam kam liekās ka viss ir Ok, tur nekas iisti nav gaidāms līdz galam :D :D

      Dzēst
    21. Iemācies laist garām to, kas jālaiž un paņem to, kas jāpaņem...

      Dzēst
  2. TOP 3 komentārus neprasa, tālāk jau es daudz ko liktu citādi, bet tas nav tik svarīgi. Forši, ka spēj atcerēties ko katrs mazais rakaris ir sastrādājis visā sezonas garumā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pilnīgi piekrītu. TOP 3 nešaubīgi ir tieši šāds. Bet par tālāko var diskutēt. Ja šo rakstu apaudzētu ar statistiku, tad to varētu publicēt arī LOF mājas lapā. Mani jau visu laiku mulsina, ka LOF mājas lapā pie sadaļas "sportisti raksta" nav saites uz šo lapu...?

      Dzēst
  3. Nu tāds "LOK stila" tops sanāk, bet lai jau. :) Visu izsaka rezultāti. :)

    AtbildētDzēst
  4. Tu jau, Kristap, šogad biji ļoti labs, bet tādos sētas mačos pārsvarā. Priekš otrā ešelona Tu esi vairāk kā dievs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tu esi sētas ešalona lokomotīve, Pauliņkungs !! :D

      Dzēst
  5. " Kristaps Ozoliņš
    Nu tāds "LOK stila" tops sanāk, bet lai jau. :) Visu izsaka rezultāti. :) "

    Tieši tā Kristap! Un tu LOK stilā neieradies uz LOF ranga apbalvošanu. Nu pilnīgs LOK stils.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Atvaino, ka Tevi pievīlu! Nedomāju, ka tas bija tik svarīgi, lai brauktu uz Alūksni. Nākamreiz centīšos laboties! :)

      Dzēst
    2. Ir smieklīgi, kad tu savā blogā raksti mērķus un ka gribi uzvaret Latvijas kausu. Tad, kad tu to izdari, tu pat neierodies uz apbalvošanu. Vai tas ir Latvijas kausa ieguveja cienīgs žests? Nedomāju gan. Tu savā bloga raksti, ka esi gandrīz vai superzvaigzne (Latvijas mērogā). TAD IZLIEN BEIDZOT ĀRĀ NO SAVAS ALAS. Nelielies ar saviem sasniegumiem, jo cilveki par to smejas.

      Dzēst
    3. Saprotu, ka varbūt tas nebija īsti smuki, bet normāli cilvēki saprot, ka apstākļi mēdz būt dažādi un ne vienmēr var braukt tur, kur gribās. Tiešām nedomāju, ka visa privātā dzīve te būtu jāapspriež. Kas attiecas uz Topu, tad visvairāk apdalītais ir tieši Toļiks. Viņš tomēr brauca uz EOC. Bet šis ir Artūra tops un viņam ir tiesības iekļaut tos, ko vēlas. :)

      Dzēst
  6. Bija interesanti palasīt, tas tops tāds, ar humoriņu un savdabīgu pieeju, un vienlaicīgi arī sasiets ar reālo situāciju un tādiem faktiem, faktiņiem, ko tikai šeit var izlasīt. Forši! Andris K.

    AtbildētDzēst
  7. Varbūt ne gluži pa tēmu, bet jāpiezīmē, ka pēdējā gada laikā lapa ir kļuvusi daudz baudāmāka kaut vai stipri uzlabotās gramatikas dēļ. Iepriekš bija grūti pat lasīt. Par saturu varam diskutēt. Ar humoriņu un bez rupjībām - tas labi!

    AtbildētDzēst
  8. Ja Pauliņa draugs Kūms pieņemšanā pie karalienes pieliktu sava smokinga bikses, tad Pauliņš savā blogā iespējams to aprakstītu kā atgadījumu, kad piemīlīga smarža nāca no Kūma - tas par Kūma snieguma novērtējumu "piemīlīgs sniegums" studentu čempī Spānijā individuālajās distancēs..:)

    AtbildētDzēst
  9. Nu ko, gaidam otro ešalonu!

    AtbildētDzēst
  10. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  11. Patīk man reizēm palasīt.
    Un jaukus svētkus!
    S.Tilta

    AtbildētDzēst
  12. Aycup ® markamız ile önceliğimiz kurumsal firmaların ihtiyacı olan kullan- at ürünleri, karton bardak, kağıt bardak, tahta karıştırıcı ve ofis sarf malzemeleri tedariğini yapmaktayız.

    2012 yılında kendi müşteri portföyüne kısa bir zamanda sahip olan Aycup ® yaptığı yatırımlarla markasını karton bardak piyasasına kabul ettirmiş, karton bardak denilince akla gelen lider markası olmuştur.

    Kalitesi ile her geçen gün dikkat çeken karton bardak firması Aycup ® karton bardak, kağıt bardak, tahta karıştırıcı, plastik karıştırıcı ürünlerini cazip fiyatlar ile satışını yapmakta, halen sektörün lokomotifi halindedir.
    Web sitesi AYCUP KARTON BARDAK

    AtbildētDzēst