12/24/2012

Otrais desmits


Ziemassvētki ir pārsteigumu laiks un, iespējams, arī otrā ešelona tops būs neliels pārsteigums priekš jūsu gultas biedrenēm vai mīļajām māmmiņām, bet tam ir visnotaļ objektīvs izskaidrojums. Bija grūtāk sakasīt rezultātus, kas ļautu iekļūt šajā, priekš Latvju orientieristiem, tik nozīmīgajā un kārotajā topā jeb vietā zem saules un garantētu sev pārbagātu mazo skaitu.
11. Anatalijs „Ozona Dižgars” Tarasovs. Sezonas sākumā bija iekāpis formu formā, kas ļāva Tamāras acu priekšā uzziedēt Ziemeļu 2dienās, kur samala visus, kas stājās viņam pretī. Iekļuva izlasē uz EOC, izstumjot no brigādes Gaujienas Supermenu – Kūmu. EOC nebija gluži rožu dārzs, tālāk tika zaudēts ritms vai arī atrasta kāda kaislīga mīļākā, kas neļāva būt DAUDZ augstāk šajā topā. Sezonas izskaņā piesmēja Lielo Kristapu Klubu stafetēs, kur Tolya bija līmenī pat Rodrigo acīs. Kā arī atnesa medaļu ozona komandai Latvijas čempī stafetē. Pulveris vēl nebūt nav sauss tik jāspēj tas izmantot.
12. Lielas Kristaps. Piesaka savu prasmi un varējumu arvien skaļāk, liekas, ka līdz Latvijas formas uzvilkšanai Baltijas čempī ir palicis vien optimāla špļāviena attālums. Lielā globusa iegūšana šajā sezonā Latvijas kausā, komentārus neprasītu pat pensionrtu vakara mandarīnu ēšanas turnīrā. Tāpat bija līmenī Latvijas čempī garajā, Klubu stafetēs, Cēsu rudenī, kur piesmēja pat Dzīvo leģendu, tādā veidā rezultējot divu ribu iekaušanu no Alda puses. Smuku soli demonstrēja arī Kāpas otrajā dienā, iegūstot uzreiz jaunu cīpu meilus.
13. Jānis Krūmiņš. Latvijas čempions savā tik mīļajā garajā distancē. Veiksmīgi nocīnījās arī nakts čempī, kur tikai mirkļa vājums neļāva piesmiet pašu Pirmo vijoli. Bija sastopams arī Efol laikā, nostartējot viduvēji, turpmāk nozuda no skatuves nezināmu iemeslu dēļ, kas arī bija galvenais iemesls tik zemajai vietai topā.
         14. Jānis Sārs. Ārpus Latvijas bija slābans, laikam īsti nespēj valdīt savas spējas ārzemnieku daiļavu priekšā vai arī neiegūstot attiecīgo siltumu no brāļu puses. Mistiski tika neiekļauts sastāvā uz JWOC, kas rezumēja triumfu kāpā, visādos reibuma stāvokļos. Medaļa Latvijas čempī naktī, kā arī Latvijas Čempiona tituls stafetē, kas noteikti iepriecināja arī bijušo klubu motoru un sirdsāķīti Daci Saulīti. Normas robežās nostartēja arī BJC laikā.
15. Kārlis Belijs Baltacis. Jau ilgāku laiku ir vairāk kā dievs savā klubā, viegli iekļuva izlasē uz JWOC, kur lieliski nostartēja vidējās kvalifikācijā. Tāpat kā Rūdim, nesanāca starts finālā. Žēl, ka nebija gatavs izmantot savus zvēra dotumus un instinktus stafetē. Tāpat lieliski ir startējis Orbītu rindās gan 10milā, gan Jukolā, ko atzīmēja ar kotlešu cepšanu piemājas mežā.
16. Atis Rešķis. Pēdējo gadu laikā nav diez ko uzziedējis, toties ir izkopis savas sprinta spējas, žēļ, ka nespēja atrauties no savas mazās, lai piedalītos Pasaules studentu čempī. Otrā vieta Lieldienu balvā, kā arī sudrabs Latvijas čempionātā sprintā, tie arī ir galvenie sasniegumi, kas sildīja Ata un viņa draudzenes sirdi šajā sezonā, nekas daudz, bet pietiekami, lai iekļūtu starp 20 labākajiem.
17. Zigmārs „Ziginini” Gailis. Nav diez ko spilgts individuālajās distancēs, bet ļoti labi cīnās un atrāda ausekļa formu stafetēs. Galvenais veikums noteikti ir uzvara Siguldas rudenī, kur tika izsmietas pat lielā globusa ieguvēja spējas, neturēja līdzi pat Meridiāna galvenais spēka zars – Andris MotorCāns.
18. Mārtiņš Purinators Puriņš. Kā dažiem cilvēkiem ir tieksmes uz melnādanajām sievietēm, tā Purinatoram uz garajiem gabaliem. Daudz īpaši nav startējis un neko dižu nav spējis uzrādīt, kas ir  saistīts ar to, ka distances ir bijušas pārāk īsas. 4.vieta Latvijas čempionātā garajā distancē iepriecināja arī pašu Egīlu. Bet galvenais iemesls vietai zem saules ir fenomenālais sniegums Siguldas Kalnu maratona laikā, kas tik pierādīja viņa izturības spējas un vairāk izcēla kopējo orientieristu līmenī un Madeirā ir baigās cīpas, izmanto to!
19. Šacis Šadrins. Kāpas pirmais numurs vārtos un Tamāras koptreniņos savu vietu topā izpelnījās ne jau ar to, ka ir ļoti tuvs cilvēks gan Tamukam vai Indulim, bet ar savu spēju apdraudēt Sergeja tik drošo pirmo vietu pie ģimenes galda. Lieliski smaidīja kamerām gan Tiomilā, gan arī Jukolā, noteikti bija daudz efektīvāks kā Kate Dūdele 25mannu laikā, kad pievīla pat Reiņa Putniņa viskvēlākās cerības.
20. Dzelzs Ainārs. Principā uz šo vietu varēja pretendēt jebkurš, pat Aldis, ja būtu man uzrunājis, ka vēlas būt starp 20 labākajiem. Bet nu Kāpas seja noteikti ir pelnījis šo dāsnumu no manas puses. Jo ar savu klātbūtni treniņos un tusiņos ir motivējis ne tikai Tāmaras Andreju, bet arī Šaci, Beliju, Kati Dūdeli. Lieliski spurtoja Eiropas meža darbinieku čempionātā, kur stabili un bez jautājumiem uzvarēja vakara posmā – banketā. Iespējams, pēc šī vakara sižeta tiks uzņemta kāda Džima Kerija cienīga filma, bet laiks rādīs.
Priecīgus svētkus jums viesiem, cerams, ka ar šo topu es padarīju jūsu smaidus platākus un svētkus jautrākus, lai izdodas. 

3 komentāri:

  1. Es gan jau, ka vēl iekļautu Žagaru vai Šmitiņu. Priecē, ka Topā sev vietu ir atraduši gan Šacis, gan Dzelzs Ainārs, jo bez viņiem Top 20 būtu tā kā nepabeigta grāmata. :)

    AtbildētDzēst
  2. Derētu arī tops sievietēm!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. To sieviešu mums ir nožēlojami maz...:((( Dambe, Skrastiņa, Bertuka, Vīķe, Mihailova. Un tālāk ir stingri jāpadomā. Par TOP20 vispār nav ko domāt.

      Dzēst