12/08/2013

Topa turpinājums (11.-20.)

Pirmie 10 labākie noskaidroti, protams, Gača Caics bija galvenais veiksminieks, bet nu ir pienācis laiks saprast, kurā vietā būs MotorCāns un visi pārējie, kas pārsvarā pienes viņam ūdeni un savās domās nedomā neko labu par Cēsu grandu Meridiānu, kas visvairāk simbolizējas ar MotorCānu un Burkānu.
   11) Kristaps "Lielais" Ozoliņš. Lielā globusa ieguvējs un jau otro gadu pēc kārtas, par godu tam Lēdurgā jau ir uzcelts sniegavīrs un izveidota Aronas līdera skriešanas taka, ko jau gunis atzinis par fantastisku. Lielisks bija BČ, ka pat izbrīnu radīja ne tikai treneru vidū, bet arī Normunda Bērziņa mammas prātā. Maz startēja lielajos mačos, jo bieži atradās augstkalnē, kur medīja kalnu kazas. Lielākie plusi - nenogurdināms cīnītājs, asinskārs, Aronas meiteņu mīlulis, izcils uz pēdējām piesaistēm. Gada cīņu aizvadīja GK laikā, kad cīnījās ar Sarkaņu lielskungu (AJ), viņš Andrīti iznesa kārtīgi, bija tā uzkarsis, ka finišā neapstājās un aizskrēja tālāk stundu ilgā tempa skrējienā. Gada maču aizvadīja Cēsu Rudens laikā, kad bija tādā formā, ka pat Bertukam būtu jāskrien ar 110% atdevi, lai sarūgtinātu Lielā Kristapa otro pusīti.
  12) Jānis Krūmiņš - šogad bija ļoti nepieejams, bet kad atrādījās, tad sieva smaidīja gluži kā kāzu dienā. Latvijas čempions maratonā, izsmērējot topošo olimpieti Rozi, jauno zvaigzni Kūmu, seksīgāko Orientieristu šajā saulē - Valteru...tāpat vizuļoja Kāpā, kad bija gatavs beidzot uzvarēt, pietrūka nedaudz, varbūt tie divi aliņi, kas katru vakaru netika dzerti. Joprojām bīstams kā Artis Dude Tērvetes mežos.
  13) Dāvis DD Dišlers -  Lielāko sezonas daļu skrēja Zviedrijā, kur atradās vietējo blondīņu iespēju lokā. Medaļa nebija īpaši gaidīta, bet pelnīta noteikti un labs iemesls aiziet uz Pakistāņu ēstuvi, lai apēstu kādu gardu tītara astes kebabu. Kā jau visu sezonu, bija ļoti ātrs, JWOC nesanāca tāds kā gaidīts, bet stafetē pat ar lielu kļūdu bija līmenī un spēja uzsmaidīt Lietuvietēm pēc finiša. Bīstams putns, bet kāds būs turpinājums?
14) AAAAAndris MotorCāns -  Šis laikam ir vienīgais sportists, kas īpašus rezultātus šajā topā neprasa, jo viņa varējums ir zināms pat aiz Baikāla ezera. Savā klubā ir ne tikai līderis, bet arī izcils partneris treniņos Burkānam, kas šogad iegāja veterānu grupā. LČ stafešu laikā atkal bija kko pāršņaucies un skrēja kā no Siguldas kalniem lejā, bija tik agresīvs, ka bija bail pat nonākt redzeslokā. Izcils stafešu speciālists ar noslieci uz izcilām izsekošanas spējām un lauvas cienīgu sejas izteiksmi finiša taisnē. Nākotne solās būt graujoša,lai izdodas!
15) Kārlis Belijs Baltacis - Kur tie laiki, kad Tamāra kaut ko mācīja, tagad ir kļuvis par stabilu Carnikavas brīvo meiteņu iekāres objektu. Sezonas sākumā bija labā formā un nebija pat tālu no PČ, bet tad jopcik cuj cienīga trauma sagrieza visu nelabvēlīgā gultnē. Izcils Rīgas kausos, biķernieku pusmaratona statelītskrējienā. Pietrūkst stabilitātes, bet vēl ir daudz laika. Leģendāri ir kļuvuši sparinga treniņi ar Šaci Gaujas krastiem.
16) Andris Kivlenieks - Latvijas labākais zieminieks vasarā vairs nav tik spožs kā 2011.gada sezonā, kad bija špļāviena attālumā no fināla PČ. Meistarība ļāva paņemt sudrabu Nakts čempī un 7.v videjā distancē. Žēl, ka nepārstāv Meridiānu, jo tad meridiānam būtu grandu trio - MotroCāns, Burkāns un Kivičš, gluži kā Džordans, Pipens un Rodmens. Dacītes iedvesmots cer atgriezties iepriekšējos augstumos arī vasarā.
17) Kristaps Jaudzems - Kā jau ierasts, tad sezonas sākumā kustējās knaši un tika izsaukts uz BČ, kur pat nonāca otrajā komndā, par izbrīnu Vikiņam un visiem divpadmit Ezeres iedzīvotājiem. Ļoti veiksmīgi skrēja 10milā, kad drebēja ne tikai Somi, bet arī Zviedri ar savām rižajām bārdām. Meistarība ir viņa striprā puse, būtu vēl fiziska sagatavotība kā Aldim īsi pirms 1982. gada, tad daudziem šim profesoram būtu jāpienes ūdens un rezultātu liste. Žēl, ka ir atkarīgs no Ķīmijas, citādi vella zellis.
18) Andris Gailis - 5.vieta Latvijas čempionātā maratonā vienaldzīgas neatstāja pat krievu valodā runājošās kaimiņienes kāpņu telpā. Bieži atradies Zigmāra ēnā, bet tagad spēja piesmiet titulēto brāli un ēst daļu Zigmāra putras pie brokastu galda. Gadu laikā ir kļuvis par magnēta simbolu un neskaitāmu magnēta posmu uzvarētāju, izcils sniega skrējējs.
19) Atis Rešķis - ilggadējais Saldus simbols šogad vairs nebija tik mirdzošs kā ziedu laikos. Izcili skrēja kāpas laikā, jo purvi ir viņa stihija un aicinājums kopš septiņu gadu vecuma. Būdams Vikiņa sparinga partneris un palīgs kartupeļu novākšanas laikā, pats spēj veiksmīgi to izmantot un sevi uztrenēt. Pietrūka Ata klātbūtnes LČ laikā, kad būtu pakutinājis nervus daudzu konkurentu draudzenēm. Gluži kā vārda brālis - Atis "Aizsardzības maniaks" Dandens ir apveltīts ar izcilu veiksmes ožu un neviltotu logiskumu daudzu etapu izpildījumā.
20) Endijs Titomers - Jaunā kaluma zvaigzne, izpelnījies vietu topā ar savu komandas līdera cienīgo sniegumu Eiropas jauniešu čempionāta laikā un ar to, ka ir tuvos draugos ar Šiliņu. Pēc Griestiņa noiešanas no skatuves ir kļuvis par Aļņa līderi un droši ieņem aizmugurējos solus autobusā. Uz kāju nav daudz sliktāks par Lielo Kristapu, bet vēl nav pieredzes, kas neļauj līdz galam smaidīt trenerītei Ingūnai. Ļoti tuvos draugos ar S-16 grupas dāmām, kas ļauj pēc finiša atrasties viņu ielenkumā un apskāvienos. Veiksmi nākotnē!

   Ceru, ka šī daļa sanāca acīm tīkamāka, jo ieguldīju maķenīt vairāk laika, kā citkārt. Novēlu visiem priecīgus svētkus un panākumiem bagātu jauno gadu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru