7/02/2015

OK "Kāpa" Lielais Trio

Kamēr pats jau ilgāku laiku mokos ar pārtrenēšanās atstātajām sekām un kad uz maniem rezultātiem nebūtu korekti skatīties, tad visa orientēšanās pasaule un daudzas mazās jau ir ievērojušas, Kāpas lielā trio veikumu šajā sezonā, kas daudzas mazās un vairs ne tika mazās, ir padarījušas miklas. Šis lielais trio ir - Kāpas Māls (Guntis Māliņš), Putns (Reinis Putniņš) un Dzelzs Ainārs (Ainārs Lupiķis).
   Šis trio pilnībā diktē modi visā Saulkrastu pludmalē, kā arī ir stabili stiprākie spēka zari Induļa lolotajā klubā. Kluba jaunajām cerībām ir no kā mācīties, skatīties un pat samērīties reizēm.
Guntis "Kāpas Māls"Māliņš 
   Kamēr Kāpas simbols Šacis ir nogājis no lielās skatuves un taisās taisīt ģimenes pieaugumu, tā vismaz MotorCāns aizelsies stāstīja un starujā ritmā kratīja galvu. pa to laiku paspējis uzziedēt Kāpas Māls. Kā vēsta teikas, tak Gunča vēl pirms diviem gadiem pat nezināja, kas ir karte un kompass un visnotaļ nespēja nosaukt Alda 309 iesaukas. Kā Dzelzs Ainārs vienā slepenā sarunā izteicās, ka Guntis esot aizrāvies ar grādu testēšanu, bet strauji mainījies, gluži kā hameleons, un ierāvies sporta pasaulē un tieši orientēšanās. Allaž braucot sarkanā audi b4 ir juties spēcīgs, kā nekā ir armijas pārstāvis un ar labu biogrāfiju līdz šim. Gunta divu gadu laikā stiprākais ierocis ir pretinieku nerespektēšna, Kāpas māls ir tik armijniecisks pēc savas būtības un acu skatiena, ka pat visu Šveices izlasi pie kp būtu gatavs zemē iedzīt, ja viņi traucētu viņam atzīmēties. Lai gan šī ir tikai otrā pilnā sezona, Guntis jau ir iemantojis cieņas pilnu skatienus Latvijas elitnieku vidū un pat daudz mazās pārkliedzušas savas jaunas balsis, kliedzot kāpas māla vārdu. Visas Latvijas orientēšanās vārdā jāizsaka nožēla, ka ne Tamāra vai Vīķu Andrejs nespēja šo talantu pamanīt jau agrāk un parādīt Guntim saules gaismu un īsto dzīves jēgu un aicinājumu, jo tādu talanti sen Latvijai nav bijuši, jāvēl, lai izaugsme iet tik uz augšu un varbūt šo triecienvīru - Kāpas Mālu ieraudzīsim WOC 2018 izlasē, jo  baltijas čempi prognozēju jau divu gadu laikā. Veiksmi, Vecīt!!!
Dzelzs Ainārs
   Kā kāpas otrais numurs un neapšaubāms meiteņu un pavecāku kundžu mīlulis jāpiemin Dzelzs Ainārs, kurš ar savu skatienu ne vienu vien Saulkrastu pavasari iz uzvarējis. Arī ir salīdzinoši jauns zieds rožu dārzā, ko virs ūdens izvilka pats sensejs Indulis. Tauta mēļo, ka Aināram esot tik stipras kājas, ka ar savu sitienu spējot zilonim asti salauzt un vēl pēc Aināra mežā paliekot pēdas un meža zvēriem veidojas jaunas takas. Tāpat kā Kāpas Māls, arī Dzels  Aināram šad tad ir novirzes uz grādiem, bet tas tā - dzīves asumam. No orientēšanās viedokļa jāpiemin, ka ir viens no labākajiem kartes lasītājiem Latvijā, kas bieži noved pie strīdiem ar karšu zīmētājiem. Arī šim dzinējam redzu nākotni, varbūt arī Ainārs spētu ar Kāpas Mālu debitēt Latvijas izlasē, tas būtu kā ASV basketbola sapņu komanda 1992. gada Barselonas olimpiskajās spēlēs, tad jau Latvijas būtu divi medaļas cienīgi etapi, būtu tik jāatlasa 3. etaps.
 Kā trešais izteiktais Kāpas supersimbols jāpiemin - Putns, kuram ir lielākā izturība cilvēces vēsturē kāda vien cilvēkam iz bijusi. Lai aizvadītu orientēšanās maču uz 1h, Reinis parasti iesildās divas stundas, lai dabūtu muskuļos siltumu un acīs vajadzīgo spilgtumu. Izturība nav viņa vienīgais trumpis šajā pasaulē, otrs ir - smadzene. Putna izturība un super smadzene ir galvenā panākumu atslēga visos xrace posmos, ko Putns ir uzvarējis. Lielāko uzsvaru karjeras laikā ir licis uz piedzīvojumu sacensībām un šajā brīdī ir jau visu laiku labākais šajā jomā Baltijā, tāpēc arī nav atlicis laiks, lai sagatavotos vasaras sezonai, vēl kaut cik atzīstami jož ziemas orientēšanās, kur pāris reizes ir izsaukts uz lielo izlasi, ir bijis liels palīgs Andra un Raivo izaugsmes veicināšanā, jo tādas fīčas un gudrības, ko Reinis ir apjautis, nevar uz divām papīra lapām sarakstīt. Lai gan Putns ir sasniedzis jau Jēzus vecumu, bet joprojām izskatās kā 22 gadiem, tas ir izskaidrojams ar to, ka dzīves laikā nav sevi izdzinis, jo tikai pirms gada atklāja, kas ir intervālu treniņu metodika, ko tagad arī pamatīgi izmanto un iespējams xrace vadība aizliegs Reinim skriet intervālus, lai kaut cik atstātu pārējām komandām izredzes cīnīties ar Putna spēku!!!
Putns
   Tāds ir mūsdienu OK "Kāpa" modelis, ļoti spēcīgs sastāvs ar savām superzvaigznēm un cilvēkiem uz ko cerēt WOC 2018 jautājumā. Un ja pie stūres ir pats Indulis, tad vispār ir uz ko tiekties un uz ko cerēt, novēlu Šacim atgriezties lielajā sportā un pacīnīties ar šo līderi trio.

2 komentāri:

  1. Mani sauc Federico Guillermo Varas
    Esmu ļoti laimīgs kā uzņēmējs, man bija iespēja saņemt savu aizdevumu no šīs organizācijas caur starptautisko attīstības banku




    Atgriezeniskā bankas aizdevuma programma nodrošina aizdevumus uzņēmējiem un sievietēm, kuras vēlas pieteikties aizdevumam.
      USD 100 000 tūkstoši līdz USD 500 000 tūkstoši personīgajiem aizdevumiem,
      No 400 līdz 800 miljoniem ASV dolāru kredīta aizdevumi komerciāliem aizdevumiem
    Auto apdrošināšanas aizdevums un vēl daudz vairāk
    Sazinieties ar: zechkovivan@mail.ru
    Vai greskychanosky@post.cz
    Ieradies nāk visi

    AtbildētDzēst
  2. Mani sauc Federico Guillermo Varas
    Esmu ļoti laimīgs kā uzņēmējs, man bija iespēja saņemt savu aizdevumu no šīs organizācijas caur starptautisko attīstības banku




    Atgriezeniskā bankas aizdevuma programma nodrošina aizdevumus uzņēmējiem un sievietēm, kuras vēlas pieteikties aizdevumam.
      USD 100 000 tūkstoši līdz USD 500 000 tūkstoši personīgajiem aizdevumiem,
      No 400 līdz 800 miljoniem ASV dolāru kredīta aizdevumi komerciāliem aizdevumiem
    Auto apdrošināšanas aizdevums un vēl daudz vairāk
    Sazinieties ar: zechkovivan@mail.ru
    Vai greskychanosky@post.cz
    Ieradies nāk visi

    AtbildētDzēst