1/17/2011

Kāda dzīve Gaujienā?



Šis raksts nebūs par Gaujienu kā ievērojamu ciemu, bet gan par to kā Gaujienā sadzīvo divi lielākie grandi – orientēšanās dievi Lapsa un Atelis. Dzīvojot tādā ciemā, kur katrs spēj saskaitīt kaimiņa apēstos kumosus, tad ir grūti sadalīt savas ietekmes sfēras.
Gaujiena tiešām nav nekāda Rīga un šos meistarus zina katrs vidusmēra iedzīvotājs un arī uz šīm cilvēkiem tiek virzītas galvenās nākotnes cerības un ieguldīts skanošais. Kā tad viņi sadzīvo? Nu ir grūti, to būtu grūti noliegt, slava trīsmāju ciemā uzliek uz pleciem smagu nastu. Jāmin, ka viņi atrodas vienā katlā jau no pašas bērnības – pamatskola, viduskola, augstskola, autoskola, Alda zinību skola. Šo gadu laikā viens otru ir iepazinuši magiskos apmēros – spētu noskaitīt abpusējās maģiskās lietiņas – pirmā mīlestība, meitenes, pirmā kefīra glāze, pirmā siksna, lielākā kļūda orientēšanās laukā. Šobrīd jau viņi neveic kopā treniņus, viņi uzzin caur paziņām uz kurieni katrs skries un izvēlās skriet katrs uz savu pusi un ja netīšām satiekas, tad tēlo, ka pieci lati zemē nokrituši. Viņi nesēž kopā arī auditorijā, kkas viņu dzīvē ir mainījies vai arī Lapsa joprojām ir apvainojies par neielikšanu pirmaja komandā un Volejbola dievs šo iespēju izmantoja veiksmīgāk kā mikus kodedas aizmuguri ķenguru zemē. Bet jāsecina kopš Gaujienas pirmais numurs izšķīrās no ābolu meitenes (viņa meitenei bija ābolu bizness), viņš ir kļuvis bīstami bīstams un neviens negrib sagaidīt to momentu kad Lapsa izšaus un sagādās lielākas galvas sāpes kā viņš spēj sagādāt jau tagad ( pazemo baltkrievu Kurzemē, pazemo Igauni Zviedrijā, samin visus kluba stafetēs, halliko pasmejas par itin visiem, ka nejēdz lasīt karti, pazemoja mani Rīgas kausos, visbeidzot sabradā Tūbeli skrienot treniņa apjomos, ā un veiksmīgais ceļš līdz tv punktam neatstāja nevienu viņa pensionāru bez dzeršanas un daudzas komandas nemaz neizgāja uz starta līnijas. Vot, lūk kā mums iet ar tiem Gaujienas grandiem.
Bet būtu grūti iedomāties Gaujienu bez tās lielajiem vīriem, viņi ne tikai paceļ trīsmāju ciema Gaujienas vārdu, bet visa Vilnēna lolojuma Ok Alūksnes godu...Savulaik pats pārstāvēju šo orientēšanās unikumu, bet ātri sapratu, ka nesadalīsim ietekmes sfēras, ne pieejamo meiteņu resursus...un sapratu, ka Azimutā būšu zvaigzne kaut vai pēc 40. gadu sasniegšanas...tā nu es attiecos no domas par alūksnes neilona piesvīdināšanu un turpināju nest Alda vārdu Eiropā...

11 comments:

  1. Pēdējā laikā manī ir mainījies tas, ka daudz maz esmu sakārtojis savas prioritātes un tā ;)
    Kopumā raksts viduvējs :D

    AtbildētDzēst
  2. Hei, Pauliņ kur Rīgā Tu trenējies? Šķiet ka vairākārt esmu mānījis Tevi cilpojam pa Uzvaras parku.

    AtbildētDzēst
  3. Nu kadreiz tā bija galvenā vieta kur trenejos, bet tagad daudz skrienu pa centra parkiem...

    AtbildētDzēst
  4. Artūr, cik sver sauss Icebug un cik maksimāli piemircis, neesi svēris? Piemirkušas Jalas Champion 9 izmērs paliek smagākas par 100g gabalā.
    Kā vispār ir ar Icebug salīdzinājumā ar citiem orientēšanās apaviem?

    AtbildētDzēst
  5. Nezinu, neesmu par to domājis, kur nu vēl mērījis :D Manā skatījumā icebug un inov -8 x-talon ir labākie apavi priekš orientēšānās sporta! Katrā apvidū to priekšrocības atšķiras!

    AtbildētDzēst
  6. Nu Spirit OLX ir afigenna smags, tomēr ļoti ērts. Labs apavs, bet nav nekāds zelta āmurs.

    AtbildētDzēst
  7. es pielaikoju Icebag Spirit OLX un mani šie apavi neuzrunāja, jāskatās Ivon-8 virzienā.., vēl gribētu Jalas X25 1942 piemērīt, bet raksta, ka tie šaurai pēdai, ej nu tiec tagad gudrs..

    AtbildētDzēst
  8. Jalas gan neiesaku, sliktākie apavi ar kādiem esmu skrējis!

    AtbildētDzēst
  9. Zini, Pauliņ, papētiju internetā visus Ivon-8 modeļus un konstatēju, ka tie nav ražoti, lai cilvēks skrietu pa mežiem posmā Grunzāle-Gaujiena. X-Talon 212 vairāk krosam ne orientēšanās sportam domātas. Tiek minētas, kā orientēšanās sportam izmantojamas, Mudclaw™ 272, bet tās arī laikam vienīgās.
    Pauliņ vai Tu nepateiktu ar kādiem apaviem vasarā Pasaules čempī skrēja somu, zviedru,norvēģu, franču izlašu veči?

    AtbildētDzēst
  10. inov8 Oroc 280 ir labākie orientēšanās apavi kādi pašlaik ir radīti, tur nav variantu!

    AtbildētDzēst
  11. Točna, apskatījos un nolēmu, ka jāpasūta Inov8 Oroc 280.

    AtbildētDzēst