8/06/2012

Triskartejs EFOL Ćempions

           Peec lieliskaa studentu cempja biju nedaudz nogaajis no skatuves, lai atpuustos un maksimaali labi savaaktos sezonas otrajai pusei. Lai aizvadiitu kaadu peec iespejas labaaku treninu, noleemu, ka vajadzeetu uzskriet EFOL, jo sogad tas norisinaajas meitenu parbagaataa vietaa - Druskininkai. Pievienoties soliija arii Lapseens, Artjoms un Dzelzs Ainaars.
           Protams, sajaas sacensiibaas limenis nav pats augstaakais un te calji parsvaraa brauc, lai labi atpuustos, atlaistu un pabuutu kopaa ar saviem draugiem, suniem un varbuut pat miilakajam, bet kuram gan netiik uzvareet un buut labaakajam? Taa arii Es sev biju nospraudis meerki - triis zelti! Pretestiibu veidoja paris labi cinitaaji, ar pasmaaju zvaigzni un Gaujienas lepnumu un taas otro numuru prieksgalaa - Lapsa Kuums! Pirms tam liikas, ka arii Lietuviesu Breds Pits jeb Giedrius Sabaliauskas liks man eslsot smagi ik uz sola, bet peec netiksanas uz WOC, vinjs treninus bija atstaajis setmalaa un vairaak bija pieversies savai otrajai pusiitei gluzi kaa Śacis reiz gribeeja suuda futbola peec pamest gan Tamaaru, Induli un Andreju jeb vienkaarsi orienteesanaas sportu.
         Kaa jau visos sakariigos cempionaatos, cempis saakaas ar sprintu. Par śo distanci man bija vismazaakas saubas un beedas, bet kaa jau pie pirmaas dienas - ar parlieciibu nebija viss gluzi cikiniekaa, ja nu Lapsyonoks saeedies kaut kaadus lakstus un ir teicamaa formaa (tiesi uz sprintu), un veel jau Artjoms, kurs spridzina gluzi kaa mazatklaats kenijietis. Peec pirmajiem soliem distancee sapratu, ka ir labi, atlika tikai tehniski visu sataustiit. Rezultaataa pirmais zelts un labs parsvars pret otro vietu, bet jaatziist, ka kluudiijos uz 30 sek, bet jutos olimpiski. Jauzteic Artjoma kaaju veikliiba un veikums, kurs ar mani skreeju gandriiz vienaa atrumaa un uz cikssiitem ielas malaa nemaz neskatiijaas. Cerams, ka nakotnee Artja spees tikt galaa ar savu orienteesanaas tehniku, jo taadu talantu kaa Artjoms saipus Dnepras nav daudz.
        Videejaa distance. Siis distances peec vispaar braucu uz sejieni (ja neskaita ciipas), jo apvidus bija vienkaarsi kaa pasaka juulija naktii, kuru es izbaudiiju ar maza berna aciim. Starteeju agri, iesaaku mieriigi, jo sapratu, ka galvenais konkurents sev, esmu es pats. |Bet jau uz otro kp iestaadiiju pamatiigi - 2.min!!! Tas mani manaami paatrinaaja un naacaas streebt karstu, kas arii zinaamaa meeraa izdevaas. Neilgi pirms finisa biju jau saprati, ka uzvara naaks majaas (slavens Lapsas teiciens), tapeec vairs koncentreejos tikai uz orienteesanos un temps manaami kritaaas, ko var arii noveerot grafikos. Peec finisa biju lideris, man likaas, ka uz paliksanu, bet Spaanijas mazo meitenu sirzu lauzeejs Grand Lapsa domaaja savaadak. Vina veikums ne tikai izbriinija Artjomu, Spargeli ar visu savu gimeni prieksgalaa, bet arii savu treneri - Edżu! Rezultataa Lapsa man piekaapaas par smiekliigi sekundes tiesu, uzskatu, ka Lapsa bija vairaak pelniijis uzvaru nekaa ES, jo tomeer ciiniijaas kaa Śacis, kurś starp citu nesen piesmeeja visus LSPA krosaa, Apsveicu Śaci! Rezultaati.
       Stafete. Komandas isti nebija sadaliitas godiigi, tad sapratu, ka man buus japasviist vairaak kaa citiem. Davis pirmaa etapaa izdariija stabilu darbu, bija iestaadiijis (kluudijies), bet peec taada banketa izbaudiisanas un Cehietes glastiem pievakaree, es neko citu negaidiiju. Neimanis arii izdariija labu darbu, laikam atlaisana vinjam un ieprieksminetajam naak tikai par labu un atdeva man stafeti zoliidajaa 2.vietaa, vairaak kaa divas minuutes peec liideriem - Lietuvas. Es sajutos kaa zveers, kas var kapaat un kapaat. Lietuvieti pamaniiju jau skrienot uz treśo kp., bet tas arii bija arii viss - beigta balle. Distances turpinaajumaa sajutos veel asaaks un atraaks, kas noveda gandriiz pie desmit minuusu parsvara, sajaa dienaa es vareeju izskriet lielas lietas, piesmiet lielus grandus, uzraadiit skalus rezultaatus, esmu uz pareizaa cela, jo liekas, ka tik labi peedejo gadu laikaa nebiju juties ( neskaitot sprintus). Rezultaati.
     Sacenssibas tiesaam bija tik labas cik man prats taas bija izteelojies, paldies Aldim, kurś padaliijas ar pieredzi, jo savaa laikaa Smiltenes Stallone ne reizi vien bija sviidis Baltkrievijas pierobezaa un labi izklaideejis savas pavadones vakaaraa veelaa. Apkarteejas ciipas bija tikpat labas cik Holivudaa vai kaadaa no Latvijas aizmirstajaam mazpilseetaam. Dziivosana arii galu galaa sanaaca pa leeto. Paldies jaasaka lieliskajiem komandas biedriem - Lapsam, kas mani paaris reizes salamaaja, bet iekseeji tomeer taapat miileeja un cieniija, Artjomam, kas bija kaa tetis un izcils draugs, ar kuru kopaa vareetu pat aitas ganiit Skotijas kalnienees vai cept piiraadzinjus piemaskavas restoraanos. Nevar un nedriiksts aizmirst Dzelzs Ainaaru, kurs bija kaa Jokers muusu kompaanijaa, saakumaa kluss kaa tikko radiits beerns, bet veelaak pamatiigi atveeras un kluva par muusu 4rotnes dveeseli. Jaamin, ka Dzelzs Ainaars nesen ir atgriezies lielaajaa sportaa (Pusgadu bija kaadas slaveniibas personiigais treneris un ne tikai) un solaas buut bistams pretinieks nakotnee, gluzi kaa LIELAIS, kas Guna paklautiiba uzzied ka tulpe pasmaaju darzaa, gluzi taapat kaa pirmaa vijole 2006.gadaa.
    Taalaak teemeeju Latvijas cempja virzienaa, pa vidam skiedru atraadiisu Klubu stafetes un ari NIKE RIGA RUN, bet par to siikak buus nedaudz veelaak. See you.

8 komentāri:

  1. Malienas kausā nebūsi? Tavas konkurences dēļ pat taisījos nedaudz iesvīst?

    AtbildētDzēst
  2. Anonīms6/8/12 14:49

    Sen nekas tik labs nebija lasīts:)Arī tādos mačos ir jāprot uzvarēt! Un ja tas vēl izdodas 3x, tad vispār - super!!

    AtbildētDzēst
  3. Anonīms6/8/12 18:08

    Es nezinu, ko Tu pīpē, bet es arī gribu! :D

    AtbildētDzēst
  4. Anonīms7/8/12 20:22

    Nākamā gada Somijas WOC, pateicoties tik ļoti labi zināmajam apvidum, būs medusmaize visiem LV sportistiem. Tiesa, tev Pauliņ, atlasīties uz turieni nav nekādu cerību! Ja nu vienīgi, sprints... kas, kā mēs zinām, pasaules lielmeistaru vidū vairs vispār nekotējas, bet tev - tieši laikā! Nu tad novēlu tev šo gandrīz gadu līdz Somijas WOC, veltīt savu sprintera spēju izkopšanai! Un par nopietnu orientieristu mēs tevi sāksim uzskatīt no 2014.

    AtbildētDzēst
  5. Izskatās, ka tu biji noķēris iedvesmu rakstot šo rakstu!
    Stafete tavā izpildījumā tiešām bija iespaidīga! :)

    AtbildētDzēst