12/24/2013

Azimuts turpina iepirkties - nopērk pirmā etapa speciālistu!

Nu jau zem viena karoga
 Ziemassvētki ir laiks ko ikviens pavada ģimenes un draugu lokā vai vismaz cenšas tā rīkoties, tā Latvijas viens no grandiem, sagādāja paši sev dāvanu parakstot 2+1 gadu trīsvirziena līgumu ar Artjomu Rekuņenko. Šis neticamais spēka zars kalpos kā pirmā etapa veicējs Azimuta sastāvā, tika piesaistīts pēc ilga skautinga un daudzām tikšanās reizēm.
   Artjoms ir izteikts pirmā etapa speciālists, jo apveltīts ar Kūmam tikai tik raksturīgo izsekošanas ožu un virziena pieslīpēšanas mākslu, fiziski ļoti spēcīgs, kā arī izteikts finišētājs, iespējams, nākotnē tiks iestrādāts kā pēdējā etapa veicējs, jo fiziskie dotumi un finiša tieksmes ir iespaidīgākas kā pārējiem komandas virtuoziem. Viņa uzdevums būs apstrādāt Latvijas pirmā etapa kingu un visvareno Lapsu Kūmu. Lai gan orientēšanās nav tas īstais jājāmzirdziņš un bieži kalpo kā inventāra iznīcināšanas iemesls,  tomēr piesaistot Aldi un Mārēnu, būs iespēja ne tikai uzlabot savas spējas, bet kļūt ļoti stipram tieši šajā elementā un jau lēnām varēs skatīties Pirmajai Vijolei (Mārtiņam Sirmajam) acīs un kopā analizēt kļūdas un apsvērt iespējamo bebru alu izvietojumu shēmu. Savas karjeras laikā ir pārstāvējis Madonas BJSS, kopā ar Sarkaņu lielskungu un pagasta dižgaru - Andri Jubeli. Tālāk jau pārcēlās pie Dzeltenmelnajiem un ātri iemantoja Agneses un Ginta labvēlību un spēja droši sēdēt volvo aizmugurējos solos ar neticamu smaidu sejā. 2011. gadā un 2012.gadā kļuva par Latvijas čempionu stafetē, un tieši pateicoties viņa izcilības paraugdemonstrējumam pirmajā etapā, ļāva triumfēt Madonas puses superklubam, jāpiebilst, ka 2011.gadā arī es biju šī fantastiskā trjinieka viens no posmiem. Artjoms bijis ne tikai paraugzēns Latvijas čempionātu laikā, bet allaž ir bijis galvenais Tamuž Jāņa balss zaudēšanas iemesls Klubu stafetēs, pirmais izjoza ārā no meža gan 2011, gadā, gan 2012. gadā un visnotaļ stabili, bez drebuļa,  trīs priedēs atstāja gan Gaujienas mūsu laika lielāko brīnumu SuperJanku Kūmu, gan Saldus Supermenu un Latvijas nākotnes galveno Cerību Zērni, gan Tamāras visu laiki labāko baltā busa pasažieri Kārli Beliju Baltaci. 2013.gadā atteicās startēt, jo nepanāca vienošanos ar televīziju, sponsoriem, kuri nespēja rast vajadzīgo finansējumu, 2014.gadā mēs noteikti viņu sajutīsim un redzēsim uz starta līnijas. Karjeras laikā ir startējis arī Baltijas čempionātos izlases sastāvā, bet nav iemantojis patstāvīgu izlases treneru labvēlīgu. Ir daudzu madonas kausa kārtu uzvarētājs, šobrīd viens no Latvijas armijas sporta lepnumiem, iespējams, stiprākais īstais armijnieks-orientierists pasaulē. 
   Šis solis ļauj cerēt cīnīties ar Viļņa varenajiem, kas bija galvenais iemesls Artjoma azimuta formas uzvilkšanai. Lai gan Kumčiks pirmā etapā ir vairāk kā paraugs un kopā nofotografēšanās iemesls, tomēr ir cerīgi raudzīties uz to, ka Artjoms spēs ar Lapsu cīnīties un elsot plecu pie pleca, ja ar orientēšanos būs labāk kā ar ledu Pļaviņu hesā, tad, iespējams, pat Jančikam būs jāvēlk no kabatas ārā Isostar energy shot, lai apturētu Armijas cilvēka/Tvēriena fiziskos dotumus un varējumu distances noslēdzošā daļā. Bet šī Kūma vs Rekuņenko cīņa var kļūt leģendāra, gluži kā Lapiņa Alda & Magona Kārļa cīņa pēdējo 10 gadu laikā, kad ne santīms netiek taupīts dienišķajai vīnogu sulas iegādei. Tālāk jau viss būs atkarīgs no centimetriem un milimetriem, jo nākošo divi etapi sola grandiozu cīņu, protams, svaru kausi ir Viļņa un viņa kauliņu pusē, bet ne jau es un Lietuvas lepnums Vilijs tik ātri savilksim asti un padosimies, mūs var apturēt tikai uzvara vai arī vieta palātā attiecīgajā iestādē. 
Taktika & one team
   Ceru, ka Vējavas pamatiedzīvotāja pievienošanas Smiltenes klubam tikai sakurināja un motivēja jūs smagiem treniņiem priekš nākamās sezonas, jo bez tādiem galīgi neiztikt, ja ir vēlēšanās cīnīties par visaugstākajām vietām un kaut etapu elsot kopa pašmāju lepnumu Kūmu vai nu jau Azimuta lepnumu Rekuņenko. Novēlu visiem iespaidīgus un veselīgus svētkus un, protams, jaunajā gadā novēlu visu to, ko mēs ikkatrs esam iecerējuši - viskvēlāko sapņu piepildījumu!
Ikdiena &Nākotne

1 komentārs: