12/20/2011

Otrais Ešelons

Lielākā daļa no jums ar manu rakstu par top -10 skrējējiem ir iepazinušies, biju nolēmis, ka garāku topu neveidošu, bet saņemot zvanu no Latvijas pirmā Andra un viņa sievas, sapratu, ka vajadzētu izveidot otrā desmita labāko skrējēju topu, ja man būtu zvanījis Valdis un Lilita, tad diez vai tādu otro topu veidotu, bet Latvijas galvenā personas sievai ir grūti atteikt.

11. Artjoms Rekuņenko. 11.vietu 2011.gadā Latvijas skrējēju Rangā ir izpelnījies Latvijas armijas pārstāvis Skū4s. Šogad bez īpaša drebuļa ir kļuvis par Latvijas čempionu, kā arī ļoti labi skrējis stafetes – sarūgtinot Zigmāru Gaili un Lielo ne reizi vien. Iznācis pirmais pirmajā etapā šadās stafetēs – Daugavas kauss, A2 stafetes, Klubu stafetes. Kā arī smuki skrēja Baltijas čempionāta stafetē, un vsp par lielu brīnumu Lielajam un Gunim pārstāvēja sarkanbaltos Baltijas čempionātā. Temps ir uzņemts veiksmīgs, nākamgad jātiek labāko10niekā.
12. Jānis „Lapsa” Kūms. Ko lai, saka, lielākais kritums gada laikā, ja pagājušajā sezonā bija līderis Baltijas čempionātā un viss balstījās tieši uz Lapsas mazājām rociņām, tad šogad bija tikai trešās komandas ievilcējs. Tā jau nav, ka Lapsa nav labs – spēcīgs jau viņš ir, tik nav izšāvis Latvijas čempionātos un Baltijas čempionātā. Ar izcilību beidza savas gaitas somu sestā ešalona komandā „Pihkaniskat”, kur 10milā pirmajā etapā iznāca 24.vietā no vairāk kā 1000 pretendentiem, tā neko. Kaut ko saskrējis SELL spēlēs, labi startējis SM ultralong distancē. Nākamgad vietai topā jābūt vismaz divas reizes augstākai, tāda ir mana garīgā pārliecība.
13. Rūdolfs Zērnis. Latvijas lielākajai jaunajai cerībai samērā augsta vieta topā, ja zin, ka viņam tikai 17.gadi. Ļoti atzīstami plīvoja viņa mati Pasaules skolēnu čempionātā, kur kļuva par Pasaules čempionu. Kā arī sudrabs EYOCĀ vienaldzīgus neatstāja pat MotorCāna fanu kluba biedrus. Protams, vesels maiss ar medaļām Latvijas čempionātā V-18 grupā, kā arī V-20 grupā, bet no Rūda bija gaidīts vairāk, gan Klubu stafetēs, gan arī pārējās stafetēs, kur skrēja pie lielajiem puikām. Sliktais veikums Elitē arī bija galvenais iemesls kapēc Rūdis netika desmitniekā.
14. Kristaps „Doktors” Jaundzems. Lai gan sen tie laiki ir pagājuši, kad Doktors trenējās nopietni un ar lielo kaisli, bet tomēr atzīstami startēja TUMES rindās lielajās stafetēs – 10mila, jukola. Potenciāls ir, talants ir, turpinājums ir tikai Doktora rokās.
15. Jānis „Žurka” Sārs. „Mežmalu MTB” lielākā nākotnes cerība slikti startēja EYOCĀ, bet toties viegli, bez stresiņa uzvarēja Baltijas čempionātu, kas arī bija galvenais iemesls, kāpēc jaunākais Sārs ir tik augstu topā. Labi ir arī startējis stafetēs pirmajā etapā, tik vārgais veikums klubu stafetēs pirmajā etapā, bija galvenais iemesls kapēc dzeltenā armija neuzvarēja klubu stafetes.
16. Kārlis „ Belij eye” Baltacis. Carnikavas pirmais numurs jau kopš 16.gadu vecuma atrodas Eiropas talantīgāko skrējēju topā, bet tagad ir iekļāvies arī Latvijas top – 20 skrējēju topā. 2011.gadā startēja Pasaules junioru čempionātā Polijā, labi noskrēja garo nakti 10milā, kā arī ieraudzīja pāris medaļas savā kaklā Latvijas čempionātos.
17. Jānis Tamužs. Sezona Jānim nebija veiksmīga, jo piemeklēja dažādas veselības problēmas. Sezonas sākumā bija augstvērtīgā formā, bet tad vēji sāka pūst citā virzienā un viss mainījās. Piedalījās Pasaules junioru čempionātā, Rīgas čempionāta stafetēs izdevās pasmieties par manām spējām. Arī Ausekļa trešajam numuram nākamā sezona solās būt daudz labāka un skūpstiem bagātāka.
18. Edgars Laķis. 2011.gada laikā ir atzīstami progresējis un īpaši sezonas beigu daļā. Arī savu stāju atrādīja Pasaules junioru čempionātā un pie tam veica pēdējo etapu stafetē. Kļuva par Latvijas čempionu V-20 grupā, vidējā distancē. Un tikai Zigmāra Gaiļa švakuma brīdis liedza iegūt medaļu Latvijas čempionātā stafetē. Jauns, talantīgs puisis, cerams, būs turpinājums.
19. Andris „Motors” Cāns. Meridiāna spīdeklim 2011.gada sezona bija kā atdzimšanas sezona un, ja vien nebūtu tas mednieku izliktais slazds vidējā distancē, tad MotorCāns būtu augstākā vietā topā. Bronzas medaļa Latvijas čempionātā stafetē, kur bija komandas vilcējspēks un iedvesmotājs. Ar izcilības diplomu startēja Cēsu Rudenī, kur zaudēja tikai Kivičam. Prieks, Andri, par tevi. Ja Meridiānā tevi nenovērtē, tad ir laiks pārcelties uz Smilteni – Tur kaut kam ir jābūt.
20. Atis „Gaujienas pirmais numurs” Dandens. Kā sacīt jāsaka, stipram daudz nevajag. Uz šo sezonu nebija gatavojies un arī necerēja, ka saņems Viļņa izsaukumu uz Latvijas čempionatu stafetēs, bet uzzinot, ka Timo ir gatavs startēt ar viņu vienā komandā, tad nedēļas laikā spēja nodzīt 5 kg un kļūt tik ātram, lai Alūksne 2 kļūtu par otru labāko komandu Latvijā. Lielu daudzumu sāpju iznesa arī „mazākais” brālis, Gaujienas volejbola, dievs Toms. Ja būtu startējis vairāk, tad noteikti topā atrastos ap pirmo 10nieku, ir izaugsmes iespējas nākamajai sezonai.

Top – 20 ir noskaidrots, pēdējo vietu izkārtojums ir visnotaļ subjektīvs, jo mazais rezultātu skaits liedz novērtēt paveikto objektīvu, bet centos būt objektīvs un cerams Jūs to novertēsiet. Lai visiem nākamā sezona ir izdevusies un prieku nesoša.

10 comments:

  1. Rūdolfam EYOCā bija sudrabs sprintā un ZELTS garajā.

    AtbildētDzēst
  2. Mani nemaz nesarūgtina tas, ka es ar lauztu kāju un pusotru mēnesi netrenējies spēju tikt līdzi izlases čalim. ;)

    AtbildētDzēst
  3. Atkal Lielais ierunājās. Kristap, es nesaprotu tev - vienkārši jāarstējas vai arī esi bērnībā apbižots. Kur tev ir lauzta kāja, kur tu spēj tikt līdzi? Tev vispār šogad nav ne viena normāla rezultāta, neskaitot pāris sētas mačus, kurus pat nespēj vinnēt. Tu te runā tā itkā būtu izdarījis milzīgus panākumus un netrenējoties un lauztām kājām pat vari paskriet kādam līdzi, laikam esi čempions rāpošanā. Tak vienreiz samierinies un trenējies nevis te uzvedies takā mazs bērns raudi komentāros takā kāds tev būtu konfekti no rokām izrāvis. Cerams ka pavasarī uz izlasi arī būs kross, lai tādi kā tu nemaz tuvumā ar savu lēnumu netiek.

    AtbildētDzēst
  4. "es ar lauztu kāju un pusotru mēnesi netrenējies spēju tikt līdzi izlases čalim"

    Tu tak esi Supermens, ja varēji paskriet ar lauztu kāju!

    AtbildētDzēst
  5. Par tām 1000 komandām 10milā gan būsi ko sajaucis.

    AtbildētDzēst
  6. Varētu vēl 20.-30. vietas topu.. :)

    AtbildētDzēst
  7. Jā, 10milā startēja ap 350komandām un biju 23.v. :D

    AtbildētDzēst
  8. Laikam būšu aizskāris anonīmo latviešu reliģiskās jūtas. Reakcija tikpat nikna kā kristiešiem uz bluķa vilkšanu Vecrīgā. :)

    AtbildētDzēst
  9. Tava reakcija uz netikšanu izlasē ir kā mazas meitenes raudāšana spilvenā

    AtbildētDzēst
  10. Par šo frāzi vēl ilgi smiešos! kristap nu tu dod.

    "es ar lauztu kāju un pusotru mēnesi netrenējies spēju tikt līdzi izlases čalim"

    Tu tak esi Supermens :D:D:D:D:D

    AtbildētDzēst